Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Extrémní metalisté Cradle of Filth vyrážejí na společné turné s Moonspell. Jedna zastávka bude v Ostravě

Extrémní metalisté Cradle of Filth vyrážejí na společné turné s Moonspell. Jedna zastávka bude v Ostravě

17.8.2017 20:25 Hudba

Od roku 1991 na scéně, 11 studiových alb a hory fanoušků po celém světě. To je ve zkratce britská black metalová legenda Cradle of Filth, která před časem oznámila vydání nového studiového alba Cryptoriana. Jen několik měsíců po jeho vydání, 19. ledna 2018, přijede do Ostravy, konkrétně do klubu Garage.

Zvětšit obrázek

Kapela Cradle of Filth přijede do Ostravy.
Foto: archiv

Nové album Cradle of Filth vyjde 22. září a hned nato kapela vyráží na velkolepé turné Cryptoriana World Tour, v kterém představí svůj zbrusu nový materiál naživo. Legenda se vrací v čele s frontmanem Dani Filthem a také se stávající českou dvojicí – kytaristou Ashokem a bubeníkem Marthusem.

Ale to není vše! Na turné si tato partička pozvala velmi speciální hosty.

„Doprovod jim budou dělat portugalští Moonspell, kteří jsou již řadu let učebnicovou ukázkou prvotřídního dark metalu. Letos Moonepsll slaví 25. výročí a hodlají svým fanouškům dát to nejlepší za celou svou dobu působení,“ říká spolupořadatel koncertu Patrik Kohut.

Dvojkoncert se uskuteční 19. ledna v ostravském klubu Garage. Půjde o jeden ze dvou koncertů v České republice, ten první se uskuteční o den dříve v pražském klubu Roxy.

Zdroj: Tisková zpráva

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.