Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Ostrava v plamenech ohlašuje další světové hvězdy. Pod vysokou pecí zaburácí Kreator

Ostrava v plamenech ohlašuje další světové hvězdy. Pod vysokou pecí zaburácí Kreator

6.12.2017 13:59 Hudba

Dolní oblast Vítkovice přivítá už za několik měsíců kapelu, která patří k největším a nejpopulárnějším představitelům světového thrash metalu. Na metalovém festivalu Ostrava v plamenech, který se letos rozroste na dva dny, vystoupí německá kapela Kreator. Ve středu o tom informovali pořadatelé.

Zvětšit obrázek

Kapela Kreator v aktuálním složení.
Foto: Archiv

„Představovat fanouškům metalové hudby Kreator je zbytečné. Patří totiž k největším veličinám tvrdé muziky s tak charakteristickým projevem a zvukem, že si je s jinou kapelou nespletete ani náhodou. Expresivní projev Milleho Petrozzy spojený s brutálně tvrdou a zároveň velmi melodickou hudbou, to je hlavní charakteristika Kreatoru,“ říká zástupce pořadatelů Patrik Kohut.

První album vydala kapela z německého Essenu v roce 1985. Hned od začátku si získala fanoušky po celém světě a po celou dobu existence její popularita roste. „Kreator je kapela, která se postupem let díky své rostoucí popularitě dokázala vypracovat z malých klubů mezi headlinery největších světových festivalů,“ dodal Kohut. Do ostravské Dolní oblasti Vítkovice přijede kapela s obrovskou „postapokalyptickou“ scénou, kterou přiveze několik kamionů.

Ostrava v plamenech 2018 přivítá 3. a 4. srpna 2018 kromě německé kapely Kreator také britský Saxon a kromě toho přijedou třeba italská kapela Wind Rose, bulharští Rampart, slovenský Editor a tuzemskou scénu budou zastupovat Traktor, Dymytry, Malignant Tumour a Doga. „Ještě zbývá odkrýt pět kapel, které zveřejníme v průběhu nejbližších týdnů,“ dodává pořadatel.

Zdroj: Tisková zpráva

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.