Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Nejen Saxon a Kreator. Hvězdnou sestavu na Ostravě v plamenech doplní i Moonspell

Nejen Saxon a Kreator. Hvězdnou sestavu na Ostravě v plamenech doplní i Moonspell

21.12.2017 08:00 Hudba

Metalový festival Ostrava v plamenech, který se napřesrok poprvé rozroste na dva dny, přivítá 3. a 4. srpna 2018 také kultovní gothic metalovou skupinu Moonspell. Informovali o tom ve čtvrtek pořadatelé. Kapela, která dosud vydala 12 studiových alb, doplní již tak hvězdou nabídku festivalu, ve které dominují německý Kreator, britský Saxon či italská kapela Wind Rose.

Zvětšit obrázek

Kapela Moonspell přijede na Ostravu v plamenech.
Foto: Archiv

„Je nám skutečnou ctí a máme velkou radost, že naše pozvání přijala světově proslulá kapela, portugalská gothic metalová veličina Moonspell,“ netají se svým nadšením zástupce pořadatelů Patrik Kohut.

Moonspell jsou součástí světové scény od roku 1992. O tři roky později vydali svou albovou prvotinu “Wolfheart”, která patří k největším klenotům historie metalu.

„Celkem stihli vydat dvanáct studiových alb, z nichž to nejnovější s názvem 1755 vyšlo 3.listopadu 2017. Fanoušci již vědí, že se jedná o konceptuální album pojednávající o ničivém zemětřesení v Lisabonu v roce 1755. Je to vůbec první album nazpívané v jejich rodné portugalštině,“ dodává pořadatel.

Festival Ostrava v plamenech v roce 2018 přivítá 3. a 4. srpna 2018 kromě německé kapely Kreator také britský Saxon a kromě toho přijedou třeba italská kapela Wind Rose, bulharští Rampart, slovinští Avven, slovenský Editor a tuzemskou scénu budou zastupovat Traktor, Dymytry, Malignant Tumour a Doga. V následujících týdnech pořadatelé odtajní jména ještě několika dalších kapel.

Zdroj: Tisková zpráva

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.