Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Ceny JANTAR První ročník krajských kulturních Cen Jantar: Startuje předprodej na slavnostní galavečer v Gongu

První ročník krajských kulturních Cen Jantar: Startuje předprodej na slavnostní galavečer v Gongu

29.1.2018 08:00 Ceny JANTAR

Vstupenky na slavnostní ceremoniál Ceny Jantar, během nějž budou 15. dubna v ostravském Gongu oceněny nejlepší umělecké výkony roku 2017 v Moravskoslezském kraji, jsou již k dispozici v předprodejní síti Ticketstream. Lidé, kteří chtějí být svědky této zásadní události, si mohou zajistit nejlepší místa v sále za dosud nejvýhodnější cenu, která začíná na 165 korunách. Mají přitom na výběr mezi běžnou vstupenkou a VIP vstupenkou, která držitele opravňuje nejen ke vstupu na ceremoniál v Gongu, ale i na závěrečnou afterparty s občerstvením a možností setkat se s nominovanými umělci a dalšími hosty.

Zvětšit obrázek

Galavečer Ceny Jantar se uskuteční ve vítkovickém Gongu.
Foto: Dolní oblast Vítkovice

Během kulturního galavečera, který se bude konat v ostravské hale Gong a potrvá dvě a půl hodiny, budou předány sošky laureátům v šestnácti kategoriích. Součástí ceremoniálu bude unikátní program připravený speciálně pro tuto příležitost. Oceňování umělců zpestří vystoupení hudebních hvězd různých žánrů, z nichž některé se těší mezinárodnímu renomé. Program bude postupně zveřejňován později, nicméně již nyní je zřejmé, že půjde o jednu z hlavních kulturních událostí roku 2018 pro Ostravu a Moravskoslezský kraj.

Akci finančně podporuje Moravskoslezský kraj. „Bude to jediná příležitost v roce, kdy na jednom pódiu vystoupí operní pěvci, rockové kapely, hvězdy vážné hudby, ale dojde také na baletní ukázku a svoji účast přislíbil i početný pěvecký sbor s mezinárodním renomé. Troufám si tvrdit, že kulturní událost s tak širokým zastoupením žánrů ještě Ostrava nezažila,“ říká šéfredaktor kulturního deníku Ostravan.cz a autor nového projektu Aleš Honus.

Jména nominovaných umělců budou postupně zveřejňována během února. O nominacích rozhodne osm odborných porot, a to v oblasti populární hudby, vážné hudby, literatury, výtvarného umění, činoherního divadla, opery, muzikálu a baletu. Galavečer, na kterém budou vyhlášeni laureáti, začne v 18 hodin. V současné době jsou v prodeji vstupenky za symbolickou cenu. Po zveřejnění programu a všech nominací již budou dražší.

„Chceme, aby se nová akce stala každoročním vrcholem kulturní sezóny v Ostravě. A především bych si přál, aby si ceny získaly respekt u odborné veřejnosti, umělců i širokého publika. Jednotlivé poroty byly sestaveny velmi zodpovědně, aby nominace měly velkou váhu,“ dodal organizátor Cen Jantar.

Nejlepší a nejlevnější vstupenky si můžete v předstihu zajistit ZDE.

Přečtěte si více z rubriky "Ceny JANTAR", nebo přejděte na úvodní stranu.