Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Divadlo O slovo si říká nový divadelní festival Letní šapitó. První ročník přivítá Vladyku, Nárožného i Cibulkovou

O slovo si říká nový divadelní festival Letní šapitó. První ročník přivítá Vladyku, Nárožného i Cibulkovou

17.2.2018 00:00 Divadlo

Řadu hereckých hvězd a atraktivní divadelní tituly nabídne od 11. do 17. června nový divadelní festival Letní šapitó na břehu Hlučínského jezera. Po sedm večerů se na louce v areálu Štěrkovny v Hlučíně představí návštěvníkům ve stanu s průměrem 24 metrů a kapacitou 350 diváků například Jakub Kohák, Miroslav Vladyka, Petr Nárožný, Rudolf Hrušínský, Vilma Cibulková nebo Filip Blažek. Připravena budou i představení pro mateřské školy a rodiny s dětmi.

Zvětšit obrázek

Z plakátu k nové komediální inscenaci Titanic.

„Šapitó, které jsme zvolili pro zázemí celého festivalu i do jeho názvu, je odjakživa symbolem zábavy a skvělé podívané. Navíc se obrovský cirkusový stan do Sportovně rekreačního areálu štěrkovny v Hlučíně skvěle hodí a v případě nepříznivého počasí má nespornou praktickou stránku,“ vysvětluje pořadatel festivalu David Moravec z agentury New Wind Production, která pořádá zároveň hudební festival Štěrkovna Open Music. „Do Hlučína vozíme už roky špičku české hudební scény. Nyní se chceme o totéž pokusit s divadly,“ dodal Moravec.

Návštěvníkům nový festival nabídne týdenní skvělou divadelní podívanou. „Přehlídku jsme koncipovali tak, aby si z titulů vybral každý návštěvník to, co ho nejvíc baví a zajímá. V nabídce jsou komedie, vážnější titul i talk show,“ dodal další z pořadatelů Matěj Ostárek.

Festival odstartuje v pondělí 11. června moravskoslezská premiéra nového titulu Divadla Kalich Titanic. Ve vtipné parodii pro dva komiky v mnoha úlohách se představí Filip Blažek a Miroslav Vladyka.

Letní šapitó dál nabídne působivé komorní drama Gedeonův uzel s Vilmou Cibulkovou a Kateřinou Kairou Hrachovcovou, talk show Davida Krause a Jakuba Koháka s názvem Hvězdy jak je neznáte i komedii plnou pověstného anglického humoru s Petrem Nárožným Co takhle ke zpovědi… Ve slavné romantické hře Bosé nohy v parku se představí mimo jiné Rudolf Hrušínský nebo Anna Linhartová, v divácky úspěšné bláznivé komedii Natěrač se mohou diváci těšit na Leoše Nohu nebo Evu Decastelo, v titulu s kriminální příchutí Rukojmí bez rizika rozehrají svůj talent mimo jiné Václav Vydra a Lenka Zahradnická. „Večerní představení začínají vždy v 19.30 hodin, výjimkou je sobotní titul, který odstartuje už v 18 hodin.  Předprodej vstupenek jsme již zahájili,“ sdělil Matěj Ostárek.

Podrobnosti o celém festivalu, ale i jednotlivých představeních zájemci najdou na stránkách www.letnisapito.cz.

Zdroj: Tisková zpráva

Přečtěte si více z rubriky "Divadlo", nebo přejděte na úvodní stranu.