Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Atd. Bubenická show Yamato se vrací do České republiky, turné vyvrcholí v Ostravě

Bubenická show Yamato se vrací do České republiky, turné vyvrcholí v Ostravě

3.5.2018 04:39 Atd.

Yamato, legendární japonský soubor tvořený z těch nejlepších “Taiko“ bubeníků se po roční přestávce vrací zpět do České republiky s novou show The Challengers! Jednou ze zastávek bude i Ostrava, a to 1. listopadu 2018 v Gongu.

Zvětšit obrázek

Členové souboru Yamato na aktuálním snímku.
Foto: HIroshi Seo

Yamato, legendární japonský soubor tvořený z těch nejlepších “Taiko“ bubeníků se po roční přestávce vrací zpět do České republiky s novou show The Challengers! Jednou ze zastávek bude i Ostrava, a to 1. listopadu 2018 v Gongu.

Přímo z centra bubenického řemesla, tedy Profektuy Nara v Japonsku, přijedou oblíbení bubeníci Yamato představit svou novou show The Challengers, a to hned do pěti měst České republiky. Jejich jedinečnou show budete moci vidět postupně ve Zlíně, Brně, Praze, Pardubicích a turné skončí v Ostravě.

Nové koncepční představení s názvem The Challengers je podle slov tvůrců vytvořeno na základě pocitů a životních zkušeností všech členů souboru, kteří berou svůj život jako velkou výzvu pro pokořování tělesných i duševních limitů. „Show The Challengers je o přijímání výzev. Pro tento program bylo naší výzvou nacvičit nové prvky. K tomu jsme přidali i nový vizuální koncept spolu se speciálně navrženými kostýmy od renomovaného módního návrháře Kansaie Yamamota. Důvodem, proč jsme se spojili s mezinárodním designérem, přestože si vždy sami vytváříme své kostýmy, je prostý: chceme využít energii z jeho kostýmů a spolu s naší energií tak pokořit naše limity. Je to výzva, abychom dosáhli našeho maximálního potenciálu. Je to nový krok pro Yamato a zárověň naše nová challenge. Yamato jsou The Challengers,“ říkají.

Ve světě ale i u nás velice populární ansámbl japonských bubeníků již po řadu let beznadějně vyprodává sály a opět se tak můžeme těšit na nezapomenutelný zážitek také u nás v ČR. Úspěšná turné po ČR jako Heartbeat Shin-on, Matsuri – Fiesta, Gamushara – The Beat Of Courage, Rojyoh -The Beat On The Road či Raion – Howl of Lion byla naprosto jedinečným zážitkem, bubeníci si vždy svou propracovanou audiovizuální kompozicí doslova podmanili publikum, což se jim u nás naposledy podařilo i před dvěma lety svou poslední skvěle přijatou show Bakuon.

Jak tvrdí zakladatel souboru Masa Ogawa: „Vyprodané sály jsou vždy tím nejlepším impulsem a inspirací k neustálému zlepšování a tréninku a také k tvorbě nových představení.“

Vystoupení Yamato v ČR v roce 2018

26.10.2018 Kongresové centrum ZLÍN
27.10.2018 Sono Centrum BRNO
29.10.2018 Divadlo Hybernia PRAHA
30.10.2018 Divadlo Hybernia PRAHA
31.10.2018 Ideon PARDUBICE
1.11.2018 Gong OSTRAVA

Přečtěte si více z rubriky "Atd.", nebo přejděte na úvodní stranu.