Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Finská kapela Lordi zahraje v listopadu v Ostravě, ale i v Praze, Zlíně a Pardubicích

Finská kapela Lordi zahraje v listopadu v Ostravě, ale i v Praze, Zlíně a Pardubicích

30.5.2018 19:33 Hudba

Finská metalová kapela Lordi, která se kromě svých chytlavých písní proslavila také vystupováním v hororových kostýmech a koncerty plnými vizuálních efektů, se vrací do České republiky. Na konci roku se představí ve čtyřech městech, mezi kterými nebude chybět Ostrava. Ve středu o tom informovali pořadatelé s tím, že kapela přiveze zejména repertoár z nového alba Sexorcism.

Zvětšit obrázek

Finská kapela Lordi na snímku k letošnímu turné.
Foto: Patrik Kohut

„Finská hard rocková a melodic heavy metalová kapela Lordi je známá nejen svými hororovými kostýmy, ale také hrůznými prvky při svých živelných show plných pyrotechniky na pódiu a ve svých vynikajících hudebních videích. Navíc, svými chytlavými písněmi, chraplavým hlasem zpěváka, skřípavými riffy a hororovými texty se umí tato pětice monster dostat pod kůži,“ říká pořadatel ostravského koncertu Patrik Kohut.

Nyní Lordi vydávají už devátou studiovku s názvem Sexorcism a jak sama kapela uvádí, jedná se o jejich nejkontroverznější album dosud.

Návštěva ČR začne 8. listopadu 2018 v pražském klubu Roxy, o den později kapela zahrajaje ve zlínském Masters of Rock Cafe, 10. listopadu v ostravském Garage Clubu a česká část turné skončí 11. listopadu v pardubickém Ideonu.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.