Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Atd. Komerční sdělení: Díky SMS od zdravotní pojišťovny už nezmeškáte žádnou preventivní prohlídku

Komerční sdělení: Díky SMS od zdravotní pojišťovny už nezmeškáte žádnou preventivní prohlídku

18.7.2018 00:00 Atd.

Preventivní prohlídka u lékaře je nejlepší způsob, jak předejít nejrůznějším zdravotním komplikacím nebo odhalit vážnou nemoc v jejím počátku. Klienti České průmyslové zdravotní pojišťovny (ČPZP) mohou využít službu, díky níž preventivní prohlídku už nikdy nezmeškají.

Zvětšit obrázek

Díky službě zdravotní pojišťovny budete mít zdraví pod kontrolou.
Foto: ČPZP

Třetí největší zdravotní pojišťovna totiž jako jediná v zemi svým klientům rozesílá do mobilu esemesky upozorňující na blížící se termín pravidelné lékařské prohlídky, a to již od roku 2015. „Služba Prevence v mobilu funguje jako upozornění na termín. Konkrétní datum preventivní prohlídky si pak pojištěnec sjednává se svým lékařem již individuálně,“ vysvětlila tisková mluvčí České průmyslové zdravotní pojišťovny Elenka Mazurová.

 

Služba Prevence v mobilu je pro klienty České průmyslové zdravotní pojišťovny zcela zdarma, náklady s doručením SMS hradí ČPZP. Je dostupná v síti všech tuzemských operátorů.

 

„Každý, kdo si nechce sám hlídat termín preventivních prohlídek u lékaře a je naším pojištěncem, se může přihlásit ke službě Prevence v mobilu buď na pobočce, přes naše informační centrum nebo přes e-přepážku. Samozřejmě existuje i možnost deaktivace této služby,“ doplnila mluvčí.

ČPZP jako jediná zdravotní pojišťovna v zemi upozorňuje v SMS, že je čas objednat se k lékaři na preventivní prohlídku.

Reakce jsou oboustranně kladné, jak pojištěnci, tak i lékaři tuto službu vítají. „Počty odeslaných zpráv jsou každý měsíc podobné. Například v červenci 2018 jsme odeslali našim klientům 11 366 esemesek. Téměř polovinu tvořily pozvánky k preventivní kontrole u praktického lékaře, které dostalo 5 618 pojištěnců, k zubaři bylo pozváno 2 301 pojištěnců a 3 447 žen bylo upozorněno, že se blíží čas jejich preventivní prohlídky u gynekologa.“

Počet registrovaných klientů chce Česká průmyslová zdravotní pojišťovna do budoucna jen zvyšovat. Na službu Prevence v mobilu bude tedy nadále upozorňovat. Další informace naleznete ZDE.

Přečtěte si více z rubriky "Atd.", nebo přejděte na úvodní stranu.