Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba První jméno a zásah do černého! The Cure jsou první oznámenou hvězdou Colours 2019

První jméno a zásah do černého! The Cure jsou první oznámenou hvězdou Colours 2019

10.10.2018 11:04 Hudba

Britská kapela The Cure je první potvrzenou hvězdou mezinárodního hudebního festivalu Colours of Ostrava 2019. Kapela bude v Ostravě koncetovat poprvé a o její pozvání pořadatelé usilovali řadu let.

Zvětšit obrázek

The Cure přijedou na Colours of Ostrava 20.7.2019.
Foto: Colours of Ostrava

„Lepší a slavnější kapelu si k osmnáctému ročníku našeho festivalu, tedy ke vstupu do dospělosti , nemůžeme ani přát. Je to pro nás obrovská pocta a splněný sen. Vždyť The Cure patří k největším legendám světové hudby, ovlivnili několik generací muzikantů a kapel. Přestože letos oslavili 40 let své existence, The Cure prostě nestárnou,” říká s nadšením ředitelka festivalu Zlata Holušová.

The Cure založil zpěvák a kytarista Robert Smith v anglickém Crawley. Své první vystoupení kapela odehrála v roce 1978 a do současné doby absolvovala přes 1 500 koncertů. Za dobu své existence The Cure vydali 13 studiových alb, několik koncertních filmů, živých alb i soundtracků, dále více než 40 singlů, pár knih i výběr největších hitů. Kapelou prošlo celkově třináct členů a v současné době The Cure vystupují ve složení Robert Smith – zpěv, kytary, Simon Gallup – baskytara, Jason Cooper – bubny, Roger O’Donnell – klávesy a Reeves Gabrels – kytary.

Osmnáctý ročník festivalu Colours of Ostrava proběhne od 17. do 20. července 2019 opět v úchvatném industriálním areálu ostravských Dolních Vítkovic. Program na 20 scénách nabídne přes 350 programových bodů – vedle koncertů více než 120 zahraničních a domácích kapel také diskuse v rámci mezinárodního fóra Meltingpot, dále divadla, workshopy, filmy, výtvarné instalace a další doprovodné aktivity.

Zdroj: Tisková zpráva

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.