Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Atd. Rokyta, Klus, Fialová, Nedivoč, February a fůra dalších. Druhý galavečer Cen Jantar začíná mít konkrétní obrysy

Rokyta, Klus, Fialová, Nedivoč, February a fůra dalších. Druhý galavečer Cen Jantar začíná mít konkrétní obrysy

18.12.2018 21:45 Atd. » Ceny JANTAR

Pořadatelé druhého ročníku Moravskoslezských kulturních Cen Jantar zveřejnili podstatnou část programu galavečera, na kterém budou 3. března 2019 vyhlášeni laureáti. Na pódiu v rámci ceremoniálu vystoupí například písničkář Tomáš Klus, kapely Nedivoč a February, cimbalista Jan Rokyta se souborem Ensemble Flair, sopranistka Barbora Řeřichová, klarinetista Igor Františák, jazzman Boris Urbánek nebo muzikálové hvězdy Hana Fialová a Juraj Čiernik. Další jména budou zveřejněna ještě do konce roku, v lednu pak začnou být postupně vyhlašovány nominace za nejvýraznější umělecké výkony roku 2018.

Zvětšit obrázek

Galavečer budou opět moderovat Lada Bělašková a Lumír Olšovský.
Foto: Jiří Zerzoň

Ceny budou i napodruhé vyhlášeny ve vítkovickém Gongu v šestnácti kategoriích napříč všemi uměleckými obory, a to nejenom v oblasti činoherního divadla a opery, muzikálu a baletu, ale také za výtvarné umění, literaturu a hudbu.

Galavečer, během kterého budou rozdány sošky laureátům, bude koncipován jako přehlídka umělců, kteří patří ke špičce svého žánru v Moravskoslezském kraji. Program je zveřejněn zatím asi ze dvou třetin. Jak tvrdí autor konceptu Cen Jantar a šéfredaktor kulturního deníku Ostravan.cz Aleš Honus, i tentokrát půjde o večer plný napětí a oceňování laureátů se bude střídat s vystoupeními hudebníků všech žánrů.

„Rádi bychom kvalitou doprovodného programu překročili laťku, kterou jsme si nastavili při prvním ročníku,“ řekl pořadatel.

Větší část programu bude připravena je pro tuto příležitost. „Kapely a zpěváci vystoupí s úplně novými verzemi písní, na pódiu navíc budeme mít asi dvacetičlenný orchestr, jenž bude doprovázet jednotlivé interprety, kteří dosud s orchestrem nevystupovali. K vidění budou i baletní ukázky,“ dodává Aleš Honus

Večer budou moderovat osvědčení Lumír Olšovský a Lada Bělašková, režii galavečera dostala opět na starost úspěšná režisérka Gabriela Petráková.

Vstupenky lze zakoupit na webu Cen Jantar a také na všech předprodejních místech společnosti Ticketstream. Bližší informace o Cenách Jantar včetně videozáznamu z prvního ročníku jsou dostupné na webu www.cenyjantar.cz. Projekt finančně podporuje Moravskoslezský kraj. Galavečer odvysílá živě Český rozhlas Ostrava.

Zde se můžete podívat na sestřih z prvního ročníku

Ceny Jantar – AFTERMOVIE

Máme pro vás rychlý sestřih nejlepších momentů finále prvního ročníku Moravskoslezských kulturních Cen Jantar. Připomeňte si krásnou atmosféru galavečera. Předprodej vstupenek na druhý ročník galavečera již začal na webu www.cenyjantar.cz/galavecer. Druhý ročník bude ještě lepší….!!!

Zveřejnil(a) Ostravan.cz – Deník pro kulturu a umění dne Pondělí 12. listopadu 2018

Přečtěte si více z rubriky "Atd. » Ceny JANTAR", nebo přejděte na úvodní stranu.