Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba VIDEO: Nový klip Divine Attraction se na Ostravu dívá z neobvyklé perspektivy

VIDEO: Nový klip Divine Attraction se na Ostravu dívá z neobvyklé perspektivy

4.6.2019 00:54 Hudba

Losangeleská kapela Divine Attraction přijela před pár lety na misi do Třince. A Moravskoslezský kraj její členy Briana a Coryho natolik uchvátil, že se rozhodli usadit a věnovat se své tvorbě právě v Česku. Loni na podzim tady dokonce začali natáčet videoklip k písni Take You Anyway, který nedávno dokončili a v pondělí večer jej v předpremiéře představili v ostravské galerii PLATO.

Zvětšit obrázek

Před projekcí klipu kapela zahrála hostům dvě písně.
Foto: Lukáš Kaštovský

„Ta písnička je o mojí ženě, je to dlouhý příběh, ale v podstatě se dá aplikovat i na Ostravu. Je to o tom, že i když mi dnes zlomíš srdce, tak mi v něm stejně zůstaneš,“ vysvětlil zpěvák a kytarista Cory Simon. S bubeníkem Brianem Bothwellem nejprve na večírku pro pár zvaných zahráli dvě písně ze své tvorby a následně mohlo vybrané publikum v kinosále galerie PLATO zhlédnout nejnovější dílo.

Take You Anyway – Divine Attraction

[CZ]Ostravo milujeme tě!30 lokací, spousta úžasných lidí, taky hodně práce a soustředění a tady to je! Oficiální videoklip k písni Take You Anyway.[ENG]We love you Ostrava! 30 locations, so many interesting and great people involved, lots of fun but lots of work and concentration. Here it is, the official Take You Anyway music video.—————————————[CZ]Zajímavosti:* Natáčeli jsme na 30 lokacích (žádné zelené plátno)* Potkali jsme se v průběhu natáčení s více než 50 skvělými lidmi* Ve videu hraje více než 10 zvířat (kůň, slepičky, včelky, mouchy, & Jan Rušaj)* Natáčení začalo v listopadu 2018 a po dlouhé pauze pokračovalo až v květnu 2019* Jen bystré oko si všimne, že má zpěvák v různých lokacích jiný sestřih* Vzdálenost kapely od kamery byla měřena kabelem Coryho kytary* Samotné natáčení trvalo více než 100 hodin* Natáčelo se na jednu kameru na které se vystřídali dva skvělí kameramané (Jake Williams & Mára Dušek)[ENG]Interesting facts:* Shot on 30 locations (no green screen)* Over 50 great people involved* More than 10 animals (horse, hens, spiders, bees, & @Jan Rušaj)* Shooting started in November 2018 and after a long pause (winter), it finished in May of 2019.* Only the sharp eye will notice the singers hair is not the same in all the locations* The distance for each shot was measured with Cory’s guitar cable.* More than 100 hours of shooting* One camera, one tripod, 2 amazing camera guys (Jake Williams & Mára Dušek)Thank you to the following people & company's:CO KAFE Dolní Vítkovice PLATO Ostrava FÆNCY FRIES Ostrava Vestibul Interier Dock Lezecká stěna Tendon Hlubina Dolní Vítkovice a Landek Park HopJump Vodní lyžařský vlek HLUČÍN MYČKA v centru PetPunk Ostrava !!! Hudební Svět Český rozhlas Ostrava Queens Moment Charity Shops Duo Fatale Národní divadlo moravskoslezské Forum Nová Karolina

Zveřejnil(a) Divine Attraction dne Úterý 4. června 2019

Samotný klip je založen na stop střihu. Zatímco zpěvák a bubeník hrají, mění se prostředí kolem nich, takže se ocitáme na různých místech Ostravy. Divák tak vždy na chvíli spatří interiéry různých kaváren, ale třeba i prodejny Hudební svět, galerie PLATO nebo třeba Českého rozhlasu, Komenského sadů či obchodního centra na Karolině. V klipu mimo jiné účinkují známí herci Lada Bělašková a Vladimír Polák, kteří také nechyběli na pondělní předpremiéře.

Prezentace klipu byla koncipována jako poděkování všem zúčastněným pod taktovkou režiséra a autora konceptu klipu Jana Rušaje. „Děkujeme všem, kteří nám umožnili klip natočit, bez nich by to nebylo možné, protože jsme ani nevěděli, že některá ta místa vůbec existují. Kdo zná Honzu, tak ví, že když si něco umane, tak neskončí, dokud to neudělá,“ oznámil před projekci Cory.

První projekce klipu byla zároveň příležitostí dozvědět se něco blíže o příchodu kapely do našeho kraje. „Česko je nejlepší,“ odpovídá na první dobrou Cory, proč se ocitli právě tady. „V roce 2012 jsem tady byli poprvé s tím, abychom zde udělali krátké turné. Tehdy jsme ani nevěděli, kde Česko vůbec je, za což se omlouváme. Přesto jsme přijeli a tento výlet nám změnil život. Měli jsme možnost navštívit hodně středních škol v rámci preventivního programu, zjistili jsme, že naše hudba a kapela mohou být využity v novém smyslu. Že můžeme dát lidem naději. Našli jsme si tady manželky, takže se z toho stala naděje pro všechny. V Česku se nám opravdu moc líbí.“

První zážitek ze zdejšího kraje přitom nebyl ale až tak idylický. Mladíci se po dvacetihodinovém cestování dostali do Katovic, aby zažili strašidelnou cestu k živé ocelárně. „Odtud nás vyzvedli a jeli jsme už za noci do Třince. V dáli bylo vidět oranžovou záři proti nebi. Viděli jsme šlehat plameny jako v Mordoru. Což nás natolik uchvátilo, že jsme se rozhodli z Los Angeles přestěhovat sem,“ vysvětlil Cory. Sice pak na čtrnáct dní vlivem silného zážitku ovzduší onemocněl, dnes už ale bydlí v Ostravě. Brian se pak usídlil v Českém Těšíně.

Martin Jiroušek | Další články

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.