Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Atd. Na střeše budovy, kde sídlí klub Barrák, vznikne unikátní kavárna s vyhlídkou

Na střeše budovy, kde sídlí klub Barrák, vznikne unikátní kavárna s vyhlídkou

4.1.2014 00:26 Atd.

Unikátní kavárna s vyhlídkou na řeku Ostravici má vzniknout na střeše budovy na Havlíčkově nábřeží, která je už téměř dvě desetiletí spojená s ostravskou klubovou scénou a kde nyní sídlí například klub Barrák a prodejna hudebních nástrojů. Majitel budovy před několika dny požádal o vydání územního rozhodnutí. Autorem projektu je architekt Milan Sýkorský, který navrhoval například současnou podobu Minikino kavárny, kavárny klubu Atlantik nebo interiér klubu Parník.

Zvětšit obrázek

Budoucí podoba terasy nad klubem Barrák.
Repro: Ostravan.cz

Majitel budovy Jan Petro poskytl deníku Ostravan.cz nejnovější vizualizace. Nápad na vybudování hudební kavárny s vyhlídkou podle svých slov nosí v hlavě už déle než deset let. Kavárna se má stát součástí jeho projektu Hudební svět.

„Postavit kavárnu s vyhlídkovou terasou na střeše budovy mne napadlo hned poprvé, když jsem na tu střechu vylezl. Nyní, po více než deseti letech, to dospělo do stádia, kdy se na mé vizi začíná opravdu intenzivně pracovat,“ tvrdí Petro. Památkáři s návrhem již podle něj vyjádřili souhlas.

 

Výstavba kavárny, která bude mít celoroční provoz, má stát pět miliónů korun. „Financování mám zajištěno. Stavět by se mohlo začít za dva roky poté, co se podaří překročit všechny překážky, které nám klade stavební řízení,“ říká Petro.

Do té doby by rád vybral i provozovatele kavárny, kde by se mohly konat akustické koncerty i výstavy výtvarného umění. „Chtěl bych najít někoho, kdo je na podobné vlně a porozumí mé vizi. Přál bych si, aby tam vzniklo místo nejenom pro relax, ale také pro spřádání velkých plánů. Aby se tam scházeli odvážní a kreativní lidé, kteří sice budou mít hlavu v oblacích, ale nohy na zemi. Aby se tam rodily ušlechtilé věci. To místo má úžasný potenciál, výhled na řeku je naprosto parádní a byla by škoda se o něj nepodělit s ostatními,“ říká Petro.

Aleš Honus | Další články

Přečtěte si více z rubriky "Atd.", nebo přejděte na úvodní stranu.