Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Největší taneční festival v ČR Beats for Love chystá řadu novinek

Největší taneční festival v ČR Beats for Love chystá řadu novinek

28.1.2014 12:50 Hudba

Druhý ročník festivalu elektronické hudby Beats for Love, který se loni stal největší taneční party v České republice, se uskuteční v Dolní oblasti Vítkovic od 3. do 5. července. Festivalový areál bude o třetinu větší než loni a návštěvníci se mohou těšit na kvalitnější program, letní kino a novou scénu věnovanou elektroswingu a breakbeatu. V úterý o tom informovali pořadatelé. Jména hlavních festivalových hvězd zatím tají.

Zvětšit obrázek

Snímek z loňského prvního ročníku tanečního festivalu ve Vítkovicích.
Foto: Beats for Love

Beats for Love loni navštívilo přes 25 tisíc lidí, kteří proměnili Dolní oblast Vítkovice v obří taneční město. Pět hudebních scén nabídlo asi 200 dýdžejů a hudebníků z České republiky i z celého světa. Vystoupili například Olav Basoski, Takaaki Itoh, Patrick DSP, Jamie Irie, Matrix & Futurebound a mnoho dalších.

Druhý ročník festivalu přinese řadu novinek. „Rozšíříme areál asi o třetinu, nabídneme ještě kvalitnější line up, více relax zón pro návštěvníky, výrazné zlepšení světelného a hudebního parku a obsáhlejší nabídku mimohudebního programu,“ uvedl organizátor akce Kamil Rudolf.

V rámci novinek se mohou návštěvníci těšit na rozšíření žánrového rozpětí o elektroswing a breakbeat. Další dramaturgickou novinkou budou taneční sety ve stylu trance, které doplní house scénu. „Z loňského roku nezapomenutelná Party Village nabídne rozšíření programu o elektronické kapely,“ dodal Rudolf s tím, že i letos se mohou tanečníci těšit na styly drum and bass, techno, hip hop, reggae a house. Jména hlavních dýdžejů zatím zůstávají tajemstvím. „Jednáme s několika jmény ze světového top žebříčku,“ dodal Rudolf.

I letos bude vstup na festival zdarma, návštěvníci si ale budou muset zakoupit ekologický plastový kelímek na nápoje, který si pak domů mohou odnést jako suvenýr.

Další novinkou bude zavedení letního kina a chill-out zóny, která na travnaté ploše v srdci areálu vytvoří oázu klidu a nezbytného relaxu.

Návštěvníci se letos podle organizátorů nebudou muset obávat rozmarů počasí. „Na žádném jiném tanečním festivalu ve střední Evropě nenajdete zastřešené plochy pro téměř 8 tisíc návštěvníků,“ tvrdí organizátoři.

Předzvěstí festivalu a zahřívacím večírkem bude už zanedlouho koncert elektronické kapely Kosheen, který se uskuteční 28. března v ostravské Bonver Aréně. „Věříme, že letošní druhý ročník Beats for Love naváže na impozantní start z minulého roku a na spoustu pozitivních ohlasů nejen z řad návštěvníků, ale i umělců,“ dodal Rudolf.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.