Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Atd. Linka bezpečí je v nebezpečí, volá festival Beats for Love a chystá benefici

Linka bezpečí je v nebezpečí, volá festival Beats for Love a chystá benefici

8.4.2014 00:00 Atd.

Festival elektronické hudby Beats for Love uspořádá po nedávném koncertu britské kapely Kosheen další zahřívací večírek. Tentokrát půjde v sobotu 19. dubna o benefiční akci na podporu Linky bezpečí, která se uskuteční v Dolní oblasti Vítkovice. Na akci zahraje více než desítka dýdžejů včetně jednoho z nejlepších tuzemských DJ Orbitha.

Zvětšit obrázek

Na benefiční akci pro Linku bezpečí zahraje i DJ Orbith.
Foto: Archiv

Linka bezpečí, která pomáhá dětem a mladým lidem v jejich obtížných a krizových situacích, se dlouhodobě potýká s nedostatkem financí a každé třetí dítě se na ni proto nedovolá napoprvé, protože linka bývá přetížená. Proto se organizátoři festivalu Beats for Love rozhodli uspořádat benefiční akci na její podporu.

„Linka bezpečí je opravdu v nebezpečí. Nedostatek financí omezuje její služby, což má za následek děsivou bilanci. Kvůli nedostatku kapacity se na ni nedovolá průměrně 50 dětí za jednu hodinu. To je 1 200 dětí během jediného dne a noci. A protože my jsme festival, který lásku nemá jen v názvu, rozhodli jsme se pomoci,“ říká ředitel Beats for Love Kamil Rudolf.

V sobotu 19. dubna od 20:00 proto v ostravských Dolních Vítkovicích, konkrétně v kavárně U6 a také na náměstí mezi U6 a Multifunkční aulou Gong, zahraje více než desítka dýdžejů, kteří budou hrát bez nároku na honorář. Zazní club music a drum and bass, zahrají DJ Orbith, Martin Streed, Daniell, nFix & Candice, D´Safo, Dejl, Elvis, Madface, WDK, Femfing, Garnie:c nebo Dareen. Vstupenky za cenu symbolických 50 korun se budou prodávat se budou na místě. Výtěžek z celé akce pak poputuje přímo na konto Linky bezpečí.

„Velmi si vážíme pomoci festivalu Beats for Love, všech účinkujících i návštěvníků, kteří přispějí na naše služby. Denně totiž s dětmi řešíme nejen jejich běžná trápení, ale i skutečně závažné problémy, jako je zneužívání, šikana nebo týrání. Linka bezpečí je pro mnoho dětí a dospívajících životně důležitá,“ dodává Pavlína Florianová ze Sdružení Linka bezpečí.

Přečtěte si více z rubriky "Atd.", nebo přejděte na úvodní stranu.