Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Dolls In The Factory vyrážejí na turné a chystají klip k písni z filmu Křídla Vánoc

Dolls In The Factory vyrážejí na turné a chystají klip k písni z filmu Křídla Vánoc

14.4.2014 00:27 Hudba

Frýdecko-místečtí Dolls In The Factory, kteří před nedávnem předskakovali na velké části turné kapely Kryštof, vyrážejí na konci tohoto týdne na sérii koncertů se spřátelenými kapelami IAN a Come and Play. Šňůra bude mít zastávky mimo jiné ve Frýdku-Místku a v Opavě. Dolls In The Factory zároveň dokončují svůj nový videoklip k písní Believe, známé z filmu Křídla Vánoc.

Zvětšit obrázek

Kapela Dolls In The Factory.
Foto: Archiv kapely

Dolls In The Factory na sebe strhli pozornost ihned po vydání debutové desky Statues, po které následovalo republikové turné a výhra v hitparádě Česká desítka rádia RockZone. Tím největším úspěchem ale byla skutečnost, že si jejich píseň Believe vybral Richard Krajčo pro soundtrack k českému velkofilmu Křídla Vánoc. Následně kapela odehrála s Kryštofem velkou část vyprodaného turné po velkých českých klubech.

„Bylo to skvělé. Byl to částečně splněný dětský sen. Největší koncert byl v Liberci, kde byly bezmála tři tisíce lidí, atmosféra byla neskutečná. Publikum bylo velmi vřelé. Uvědomili jsme si, že hudba je něco, čemu bychom chtěli věnovat celý svůj život,“ říká frontman kapely Mirai Navrátil.

Na chystaný videoklip k písní Believe získala skupina peníze prostřednictvím serveru hithit.cz, který už dříve pro své projekty využili například Bratři Orffové nebo Vladivojna La Chia. Klip se natáčel dva dny na konci právě uplynulého týdne. „Natáčeli jsme v různých lokacích Prahy, například na Vyšehradě nebo ve sportovní hale TJ Bohemians,“ říká Mirai ke klipu k písni Believe, která je inspirovaná skutečnou událostí z jeho života – tragickým úmrtím kamaráda. „Píseň i klip mají vyjadřovat naději,“ říká Mirai.

Turné začne 18. dubna v Praze v klubu La Loca, pokračovat bude o den později ve frýdecko-místeckém Stounu a 20. dubna v opavském Music clubu 13. Poslední zastávka bude v brněnské Melodce 24. dubna.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.