Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba ZAZ si Českou republiku zamilovala. Už potřetí zahraje v Ostravě a také v Praze

ZAZ si Českou republiku zamilovala. Už potřetí zahraje v Ostravě a také v Praze

31.7.2015 09:30 Hudba

Francouzská zpěvačka ZAZ, která v minulosti dvakrát očarovala publikum festivalu Colours of Ostrava, se na konci roku 2015 vrátí do České republiky. Odehraje zde dva koncerty v rámci turné ke svému poslednímu albu Paris. Koncerty se uskuteční v neděli 29. listopadu v pražském Fóru Karlín a v úterý 1. prosince ve vítkovické Ostrava Aréně (bývalá ČEZ Aréna).

Zvětšit obrázek

Zpěvačka ZAZ se vrací do Ostravy i do Prahy.
Foto: Yann Orhan

Zpěvačka se do Česka vrací pro loňském fenomenálním vystoupení na Colours a beznadějně vyprodaných koncertech v Praze a Brně. „ZAZ si Českou republiku vysloveně zamilovala a podle svých slov se k nám velmi těší,“ říká pořadatel koncertu Patrik Kohut.

Zpěvačka ZAZ byla hlavní hvězdou Colours of Ostrava 2014..Zpěvačka ZAZ, vlastním jménem Isabelle Geffroy, vystudovala hudební školu CIAM v Bordeaux a začínala jako pouliční muzikantka. V roce 2009 se stala překvapivou vítězkou finále třetího ročníku talentové soutěže Tremplin Génération France Bleu/Réservoir, které se odehrálo v pařížské Olympii. Přišla tam sama na rozdíl od ostatních soutěžících, kteří si přivedli fanoušky, přesto dobyla publikem. Také mocně zapůsobila na zpěváka jménem Raphaël, který se následně rozhodl napsat pro ni tři písničky. Tyto skladby pak nahrála ZAZ na své první album a mezinárodní úspěch na sebe již nedal dlouho čekat.

Také dvě poslední alba Recto verso a Paris se velmi rychle dostala na špičku a stala se nejprodávanějšími v řadě evropských zemí včetně České republiky.

Album Paris, které bude spolu s největšími hity ZAZ tvořit páteř chystaných koncertů, vydala zpěvačka na konci minulého roku jako hold „městu lásky.“ Ke spolupráci si přizvala mimo jiné legendu světového popu Quincyho Jonese, který produkoval nejlepší alba Michaela Jacksona, a aranžéra Johna Claytona. Album, na němž je řada skvělých coververzí písní o francouzské metropoli, obsahuje také duet s devadesátiletým klasikem francouzského šansonu Charlesem Aznavourem a mladou kanadskou zpěvačkou Nikki Yanofskou.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.