Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Koncert roku: V Ostravě zazpívá legendární zpěvák Peter Gabriel

Koncert roku: V Ostravě zazpívá legendární zpěvák Peter Gabriel

12.11.2013 12:37 Hudba

Světoznámý zpěvák Peter Gabriel, bývalý frontman slavných Genesis, prodlužuje své aktuální světové turné a v jeho kalendáři přibylo také město Ostrava. Peter Gabriel vystoupí 13. května v ostravské ČEZ Aréně. Informovali o tom v úterý pořadatelé koncertu. Předprodej vstupenek na koncert startuje ve čtvrtek.

Zvětšit obrázek

Peter Gabriel vystoupí 14. května v Ostravě
Foto: Archiv

V Ostravě Gabriel zahraje své album So a přidá i sérii největších hitů, stejně jako před několika týdny na beznadějně vyprodaném vystoupení v Praze. Album So vyšlo před pětadvaceti lety a mezi fanoušky je vysoce ceněné. Nejznámější písní z alba je Sledgehammer, videoklip k této skladbě je na hudební stanici MTV nejhranějším klipem všech dob.

„Myslím, že když jsme tehdy to album hráli, věděli jsme, že je dobré. Nebyl jsem nějaký obskurní umělec. Měl jsem už hity jako Shock The Monkey, Games Without Frontiers a Solsbury Hill, ale po každém z nich jsem se záměrně částečně zase stahoval do stínu. Albem So skončily všechny moje úvahy o sobě jako o kultovním umělci na hraně hudebního mainstreamu, hlavně v Americe. Možnost stáhnout se zase do stínu pro mě už neexistovala,“ tvrdí Peter Gabriel.

Peter Gabriel se poprvé mezinárodně proslavil v Genesis, kapele, kterou zakládal ještě ve škole. Po odchodu z Genesis v roce 1975 natočil sedm studiových alb. Během své bohaté hudební kariéry obdržel mnoho prestižních cen Grammy a stál u zrodu nyní globálního festivalu WOMAD.

Vstupenky budou od 14. listopadu k dostání v síti Ticketpro v cenách od 890 do 1490 korun.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.