Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba V Barráku hráli slavní Zion Train, divácká účast byla žalostná

V Barráku hráli slavní Zion Train, divácká účast byla žalostná

7.12.2013 00:00 Hudba

Slavná britská kapela Zion Train, která se řadí k nejslavnějším protagonistům evropské dub scény, se v pátek po dvou letech vrátila do ostravského klubu Barrák. Kapele důstojně předskakovali ostravští Evolution Dejavu. Bohužel účast publika byla doslova mizerná. Ať už za to může špatná ekonomická situace, obrovská páteční konkurence jiných klubů nebo prostě nezájem, Ostrava si bohužel trhla tak trochu ostudu.

Zvětšit obrázek

V ostravském klubu Barrák hráli britští Zion Train.
Foto: Zdeněk Figura

Ostravští Evolution Dejavu se snaží dát obsah nálepce electronica & world music téměř patnáct let, během kterých dospěli frontman David Žyla a DJ Pepa jako základní kameny k zajímavé shodě. Muzika je nyní nabitá rytmicky, od reggae přes dub step až po d´n´b. David zpívá extaticky, extáze je na něm patrná i při bubnování na různá djembe. DJ Pepa vyrábí i basové a bicí linky. A to má kapela ještě skvělého basistu, bubeníka i kytaristu.

V pátek na Mikuláše Evolution Dejavu jako předkapela slavných britských Zion Train spustili náramnou jízdu, která roztancovala všech asi padesát platících návštěvníků.

Bylo to take fajne tancovani v tym Barráku, řečeno „po našimu.“ David Žyla zpívá barevně, skladby nejsou monotónní a každá publikum roztancovala a rozskákala jiným způsobem. A kapela zahrála jen o čtvrt hodiny kratší set než hraje na samostatných koncertech.

Britská dub-reggae legenda Zion Train pod vedením DJ Neila Perche oslaví v roce 2015 čtvrt století existence. V Barráku hráli s Evolution Dejavu po dvou letech, měsíci a dvou dnech. Členové obou kapel si rozumí a už nyní se mluví o tom, že by s nimi mohli Evolution Dejavu odjet menší turné po britských klubech.

Slečny a mladé pány dokázali Britové lehce i brzy pobláznit a dobře rozjetý večírek se protáhl hodně přes půlnoc. Škoda jen, že v Barráku bylo k tanci až příliš prostoru a britské hvězdy bohužel davy nepřitáhly. Rozjívené publikum to ale neřešilo. Vykřepčilo se.

Zdeněk Figura | Další články

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.