Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Obraz & Slovo Ostravak Ostravski bude zfilmován. Představitel hlavní role vzejde z konkurzu

Ostravak Ostravski bude zfilmován. Představitel hlavní role vzejde z konkurzu

20.12.2013 13:16 Obraz & Slovo

Na motivy příběhů nejznámějšího tuzemského bloggera, který vystupuje jako Ostravak Ostravski a píše povídky v ostravském dialektu, vznikne nová česká filmová komedie. Natočit ji chce filmová společnost Three Brothers, která mimo jiné chystá na začátek příštího roku premiéru výpravného historického filmu Cyril a Metoděj - Apoštolové Slovanů.

Zvětšit obrázek

Také Ostravak Ostravski čte deník Ostravan.cz a vlastnoručně nakreslil pozdrav čtenářům.
Kresba: Ostravak Ostravski

Podrobnosti k novému filmu o Ostravakovi zatím nejsou známy, na začátek ledna se ale k projektu chystá v Ostravě tisková konference. O úmyslech filmařů informoval Lukáš Krečmer, šéfredaktor ostravského nakladatelství Repronis, které vydává Ostravakovy knihy.

„Bude to opravdu zajímavý projekt. Trošku jsme o tom měli pochybnosti, ale filmaři nás přesvědčili, že zpracování bude opravdu kvalitní. Nebude to rozhodně komedie ve stylu Zdeňka Trošky,“ řekl Lukáš Krečmer.

Identita známého ostravského bloggera je stále neznámá. Na pozvánce na lednovou tiskovou konferenci se ale hovoří o tom, že „možná přijde i Ostravak Ostravski.“ Na otázku, zda anonymní autor skutečně dorazí, Krečmer neodpověděl.

Deník Ostravan.cz na začátku října zveřejnil s Ostravkem Ostravskim rozhovor, ve kterém došlo i na možnost filmového zpracování. Na dotaz, koho by si dokázal v hlavní roli představit, přes Skype odpověděl: „Bred Pit, Kolin Furt nebo El Bunda. Ale jak bych byl přy zemi, tuž ten mlady Polak, Norbert, či Jarek,“ sdělil  Ostravak Ostravski.

V žádném případě by ale v hlavní roli nechtěl vidět známého komika Rudu z Ostravy. „Ten pan se mi nelibi ani v reale, natož ve filmu. Jakimkoliv,“ konstatoval anonymní pisatel.

 

Aleš Honus | Další články

Přečtěte si více z rubriky "Obraz & Slovo", nebo přejděte na úvodní stranu.