Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Obraz & Slovo Jarek Nohavica nadělil dětem pod stromeček novou pohádku Krtek a zajíček

Jarek Nohavica nadělil dětem pod stromeček novou pohádku Krtek a zajíček

25.12.2013 00:00 Obraz & Slovo

Nečekaný dárek nadělil ostravský písničkář Jarek Nohavica pod stromeček všem svým dětským obdivovatelům. Na internetovém portálu youtube.com u příležitosti Vánoc zveřejnil pohádku Krtek a zajíček. Vlastní verše Nohavica proložil obrázky z leporela Zdeňka Milera.

Zvětšit obrázek

Ilustrace z leporela Zdeňka Milera, které Nohavica zveršoval.
Repro: Jaromír Nohavica

Není žádné tajemství, že Jarek Nohavica má mezi dětmi obrovské množství fanoušků. Účast na svých koncertech ale těm nejmenším sám nedoporučuje – na svých internetových stránkách výslovně uvádí, že jeho vystoupení nejsou vhodná pro děti do dvanácti let. Výjimkou je pouze koncertní program Tři čuníci, který bývá uváděn jen velmi sporadicky.

Kromě známého alba Tři čuníci Nohavica dětem už předloni věnoval video s názvem Krtek a potopa – písničkář v něm recitaci své básně doprovodil leporelem se známými Milerovými obrázky. Video zaznamenalo již takřka 1,2 miliónu přehrání.

„K letošním Vánocům dostávají děti další dárek – další krtkovskou pohádku, tentokrát s názvem Krtek a zajíček. Krásné Vánoce,“ vzkázal Nohavica během Štědrého dne na svých internetových stránkách a na Facebooku.

Jaromír Nohavica v minulých měsících velmi aktivně koncertoval po celé republice, sérii vystoupení zakončil třemi vyprodanými koncerty ve vítkovické hale Gong. Nyní si naordinoval čtyřměsíční odpočinek a až do dubna nemá podle svých slov v plánu žádné koncerty.

Aleš Honus | Další články

Přečtěte si více z rubriky "Obraz & Slovo", nebo přejděte na úvodní stranu.