Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Bigbítová benefice vynesla 62 tisíc pro bubeníka zraněného při pádu ze střechy

Bigbítová benefice vynesla 62 tisíc pro bubeníka zraněného při pádu ze střechy

12.1.2014 00:31 Hudba

Velkým úspěchem skončil sobotní benefiční koncert, který v ostravském klubu Barrák zorganizovali muzikanti pro svého kamaráda, bubeníka Stanislava Hovadíka. Ten loni v září při pádu ze střechy utrpěl vážné zranění a dodnes je hospitalizován na jednotce intenzivní péče. Účastníci koncertu věnovali zraněnému otci dvou dětí téměř 62 tisíc korun. Pomoc bubeníkovi tím ale nekončí, podle informací deníku Ostravan.cz chtějí další sbírku zorganizovat zaměstnanci elektrárny, kde k pracovnímu úrazu došlo.

Zvětšit obrázek

Na benefičním koncertu vystoupila například kapela Zpocený voko.
Foto: Aleš Honus

Na benefičním koncertu v přeplněném klubu, kterým během večera prošlo několik stovek lidí, vystoupilo sedm převážně ostravských kapel různých žánrů – například pop-folkový Filip M., blues-rockové Zpocený voko, rockový kabaret v podání Fire Dog a nakonec legendární punk-beatová Marxova tchýně. Nakonec asi hodinu před půlnocí předal zástupce pořadatelů Standově manželce kasičku s úctyhodnými 62 tisíci korunami.

Hudebník Jiří Štverka s výtěžkem. Manželka S. Hovadíka v pozadí. (Foto Aleš Honus)

„Jsem vám strašně vděčná, že jste tady v tak neskutečném počtu. Je tady neskutečné množství energie. Moc vám děkuji,“ řekla Hovadíkova manželka při přebírání kasičky s tím, že peníze budou určeny na péči o manžela a pomohou uhradit mimo jiné náklady na rehabilitaci. Zároveň přidala i velmi dobrou aktuální zprávu – Standův zdravotní stav se již zlepšil a mohl být konečně převezen do nemocnice v Havířově, aby byl blíže své rodině. „V Havířově leží na jednotce intenzivní péče, kde o něj bude postaráno, protože je tam tým kvalitních lékařů,“ řekla manželka.

Publikum během benefičního koncertu natáčí zdravici pro zraněného muzikanta.

Publikum během benefičního koncertu natáčí zdravici pro zraněného muzikanta.

Jak už deník Ostravan.cz informoval, Stanislav Hovadík utrpěl vážný úraz poté, co se zřítil ze střechy v elektrárně, kterou opravoval. „Jeho zranění byla vážná – poranění mozku, zlomenina ramene a všech žeber na pravé straně, prokrvácení ledvin a jater, zlomenina pánve, otevřená zlomenina bércové kosti,“ vypočítala Standova manželka v krátkém dokumentu, který byl během koncertu promítnut. „V prosinci se jeho stav zhoršil, musel být operován. Naštěstí se to obrací k lepšímu a pevně věřím, že to Staníček zvládne, i když cesta bude hodně dlouhá a náročná. Já i děti jsme mu slíbili, že ho v tom nenecháme a uděláme vše, aby měl nejlepší podmínky a péči,“ dodala.

Další sbírku pro zraněného muže chtějí v příštím týdnu zorganizovat zaměstnanci dětmarovické elektrárny, kde k pracovnímu úrazu došlo.  „Sami se spontánně dohodli, že mezi sebou udělají dobročinnou sbírku a vybrané peníze předají manželce pana Stanislava Hovadíka,“ informoval deník Ostravan.cz mluvčí Skupiny ČEZ pro moravskoslezský region Jaroslav František Jurča. Sbírku zaměstnanci zorganizují i přesto, že Hovadík nebyl zaměstnancem ČEZ, ale pracoval pro firmu, která v areálu elektrárny prováděla dodavatelské práce.

Aleš Honus | Další články

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.