Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Isaya, vycházející hvězdy z Provence, zažijí českou premiéru na Colours

Isaya, vycházející hvězdy z Provence, zažijí českou premiéru na Colours

13.1.2014 18:39 Hudba

Kapely a umělci, jejichž jména od minulého týdne odtajňují pořadatelé letošního ročníku Colours of Ostrava, nepatří v malém Česku k příliš známým. O to větší radost však průběžně zveřejňované informace mohou přinést těm, kteří na ostravském festivalu rádi vždy objeví něco úplně nového. To je případ francouzských dvojčat Jessicy a Caroliny Jeandonových, které vystupují pod názvem Isaya a kteří jistě budou velkým překvapením Colours 2014.

Zvětšit obrázek

Dvojčata z Provence - Isaya - míří na Colours of Ostrava.
Foto: Archiv kapely

Evropa o sestrách Jessice a Carolině ještě moc neví, ale v Marseille a Paříži o nich jdou zkazky. „Existovat dodnes Divoký západ, spousta pistolníků by s nimi měla určitě dost velký problém,“ napsali o dvojčatech v tamním tisku.

Hudbě a skládání se obě sestry věnují odmalička a prošly několika skupinami. Pak ale nasadily na záda batůžky a vydaly se do světa. Živily se hraním na ulici a po návratu zúročily lásku k Jimi Hendrixovi, The Doors, Johnny Cashovi, Janis Joplin a filmům Quentina Tarantina. Že favorizují Nespoutaného Djanga, je zbytečné dodávat.

„Jessica a Caroline Jeandon to hrají na dvě strany: před rodiči se navlečou do bílých šatiček s růžovou pentlí a spustí folkové písničky křtěné gospelem. Do hospody se naopak válečnicky zmalují, natáhnou šortky a do chlapů, kterým z nich můžou vypadnout oči z důlků, vypálí s kytarami nabroušený bluesrock způsobem život nebo smrt,“ píše se v oficiální prezentaci dvojice.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.