Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Punkoví veteráni The Vibrators míří po letech do Ostravy

Punkoví veteráni The Vibrators míří po letech do Ostravy

16.1.2014 00:01 Hudba

Ostravský klub Barrák přivitá v úterý 21. ledna jednu z největších a dosud aktivně působících punkových legend z konce 70. let minulého století. Po několika letech se do Ostravy vrátí britští The Vibrators, jako předkapela zahrají ostravští The Neunikneš.

Zvětšit obrázek

Jedna z nejlepších punkových kapel na světě The Vibrators míří do Ostravy.
Foto: Archiv kapely

Legendární kapela byla založena již v roce 1976 a po mnoha personálních obměnách hraje dodnes. Na svém kontě má už dvě desítky studiových alb a za svou kariéru stihla mnohokrát objet celý svět a vystupovat s veličinami světového punku, mezi které se samozřejmě taky řadí. Ostravští fanoušci punkové hudby mají ještě v živé paměti společný koncert The Vibrators a dalších legend UK Subs v klubu Marley před bezmála deseti lety.

Ostrava je jednou ze dvou českých zastávek The Vibrators, o den dříve hrají v Praze a po ostravském koncertu odcestují do Rakouska. „Role předkapely se v Ostravě zhostí legenda ostravské punkové scény – The Neunikneš. Tato kapela si za léta působení na punkové scéně vytvořila silnou fanouškovskou základnu a je jisté, že své kvality předvede i na tomto koncertě,“ informoval šéf klubu Barrák Marcel Palovčík.

Úterní koncert začíná ve 20 hodin a vstupenky za 240 korun je možné zakoupit v hudebninách pod klubem nebo prostřednictvím sítě Eventim. Na místě pak vstupenka bude o 50 korun dražší.

 

Aleš Honus | Další články

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.