Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Atd. Bohémský ples nabídne tři kapely, dvě divadla a pomůže bezdomovcům

Bohémský ples nabídne tři kapely, dvě divadla a pomůže bezdomovcům

21.1.2014 00:00 Atd.

Není ples jako ples. Ten, který se uskuteční v sobotu v Radniční restauraci v centru Ostravy, je nejenom zárukou dobré zábavy, ale i kvalitní rockové hudby. Vystoupí na něm přední osobnosti ostravské hudební scény, jen namátkou Rudy Horvat, Marek Zeman a Patrik Kee. K vidění budou i ukázky z divadelních představení. Ne náhodou se Bohémský ples každoročně těší podpoře patronů z řad významných umělců, mezi které letos patří například skladatel Boris Urbánek, herečka Alexandra Sasínová-Polarczyk a řada dalších.

Zvětšit obrázek

Na plese vystoupí také zpěvák Pavel Kučera a kytarista Rudy Horvat.
Foto: Archiv

Bohémský ples má každoročně i charitativní podtext. Letos se koná už počtvrté a návštěvníci budou moci vydražit obraz Marka Číhala. Výtěžek z dražby bude věnován charitativní organizaci Centrum pro rodinu a sociální péči, která jej využije na podporu práce s mladými lidmi a dětmi s handicapem. I letos je partnerem plesu Charita Ostrava a za každou zakoupenou vstupenku organizátoři věnují čaj, polévku a paštiku noclehárně bezdomovců v Ostravě-Vítkovicích.

„Ples je výjimečný svým napojením na ostravské umělecké prostředí, větším počtem vystupujících kapel a kvalitní hudbou, ale i tím, že nás každoročně podporují patroni z řad vynikajících umělců. Letos to jsou například herci Lada Bělašková, Ivo Marták, Vladimír Polák a Alexandra Sasínová-Polarczyk, ale i hudebník Boris Urbánek a fotograf Radovan Šťastný. Všichni se plesu osobně zúčastní,“ uvedla zástupkyně organizátorů Táňa Boháčová.

Na plese vystoupí tři kapely složené z prvotřídních ostravských muzikantů. K poslechu a tanci bude hrát kapela Gusta Vomacka Worcestra, ve které své síly spojili bývalí i současní členové kapely GG Pump, Marow, Buřinky III. a L. A. Sunday, například Alan Hudeček, Jan Hroch, Marcela Kučová či Jiří Krhut. Kapela zahraje nejlepší písně Beatles, Police, Erica Claptona, Stinga, Petera Gabriela, Pink Floyd a dalších rockových legend.

Další vystupující kapelou bude Banda Del Cafe, ve které hrají například Rudy Horvat, Viktor Dořičák, Pavel Sotoniak a Marek Zeman. S kapelou jako hosté vystoupí například zpěváci Patrik Kee, Pavel Kučera nebo Teresa Polk. A do třetice vystoupí nová ostravská kapela Er s vlastní tvorbou.

Moderátorem plesu bude Aleš Juchelka. „Program bude opravdu nabitý, a to nejenom hudbou. Návštěvníci plesu uvidí také dvě ukázky z divadelních představení. Bude to ukázka z Balady pro banditu v podání Národního divadla moravskoslezského a vystoupí také Improvizační divadlo Odvaz,“ dodala organizátorka.

Přečtěte si více z rubriky "Atd.", nebo přejděte na úvodní stranu.