Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Další jména letošních Colours: Skip&Die, Dan Bárta i Bára Hrzánová

Další jména letošních Colours: Skip&Die, Dan Bárta i Bára Hrzánová

10.2.2014 02:00 Hudba

Spojení divoké atmosféry jihoafrických předměstí a Amsterdamu nabízí kapela Skip&Die, která je dalším potvrzeným bodem programu letošního ročníku Colours of Ostrava. Návštěvníci se mohou těšit v jejím podání na směs hip hopu, dubstepu, punku a ragga. Kromě této kapely pořadatelé festivalu potvrdili už první česká jména.

Zvětšit obrázek

Vokalistka Skip&Die Cata Pirata.
Foto: Archiv kapely

Jádro kapely Skip&Die tvoří zpěvačka, raperka a vizuální umělkyně Cata Pirata a holandský programátor Jori Collignon. „Pod naší hudbou si představte zatraceně dobrou kaleidoskopickou party na tenké hranici mezi životem a smrtí,“ tvrdí Cata Pirata, celým jménem Catarina Aimée Dahms, zpívající anglicky, španělsky, afrikánsky a v jihoafrickém jazyce xhosa.

„Extravagantní oblečení, ulítlé účesy a vyzývavé názory na globální politiku jsou pro dceru jihoafrických filmařů a sociálních aktivistů vždycky dobrým způsobem, jak uvést na koncertě věci do pohybu,“ tvrdí hudební publicista Jiří Moravčík.

Kromě zmíněné kapely již festival Colours of Ostrava potrvrdil první česká jména. Letos se mohou návštěvníci těšit na Dana Bártu s projektem Illustratosphere, Báru Hrzánovou s kapelou Condurango a kapely Ille, Fast Food Orchestra a První hoře.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.