Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Atd. Ostravské studio České televize uvede nový magazín Faktor U

Ostravské studio České televize uvede nový magazín Faktor U

19.2.2014 00:00 Atd.

V ostravském studiu České televize, a to v tvůrčí a producentské skupině Kateřiny Ondřejkové, vznikl nový lifestylový magazín Faktor U. První díl nového „pořadu o hvězdách ulice, které to dotáhly až na vrchol," bude odvysílán ve čtvrtek 20. února a bude věnován úřadujícímu mistru světa ve footbagu Honzovi Weberovi.

Zvětšit obrázek

Průvodce novým televizním magazínem Faktor U Ondřej Havlík alias En.dru.
Foto: Česká televize

Když se rozhlédnete po městských parcích, betonových sídlištích, pěších zónách nebo jiných místech, nemohou uniknout vaší pozornosti – kluci a holky, kteří se pohybují prostorem, skáčou po zídkách, omračují kolemjdoucí svými salty, jezdí na různých prknech s kolečky, mají svébytnou módu, slovník a hudební idoly.

V krevním oběhu jim pulsuje neklid, touha vyniknout, vyzkoušet něco, čím se významně předvedou mezi svými vrstevníky a hlavně výrazně odliší od předchozí generace. Patří to k jejich dospívání i k současnému životnímu stylu.

A právě těmto lidem je věnován třináctidílný seriál, který začne televize vysílat od čtvrtka na programu ČT-D od 15.15 hodin a opakovat se bude vždy v neděli od 16.50 hodin.

Pojmy jako biketrial, parkour, streetdance, slackline, footbag nebo longboarding představují pro někoho zabíjení času, pro více než polovinu českých dětí ve věku od 10 do 12 let životní styl. „Každá z těchto aktivit má svoje hvězdy. Oslovili jsme ty, kteří se vypracovali a stali se respektovanými autoritami, aby svým mladším kamarádům a dětem u televizních obrazovek poradili, jak na to,“ tvrdí producentka Kateřina Ondřejková.

Průvodce pořadem je Ondřej Havlík známý také jako En.dru. „Tento náš nejlepší beatboxer je uznávaným umělcem svého oboru, diváci ho znají z pořadů Za školou, Vertical a Na stojáka. Ondřej si společně s dalšími adepty vyzkouší všechny disciplíny, vede rozhovory s mistry svého oboru a vysvětluje základní pojmy,“ řekla mluvčí ostravského studia ČT Jolanda Pilařová.

Faktor U má být inspirací pro všechny, kteří se chtějí bavit po svém a po svém taky využít možnosti, jaké jim nabízí místo, ve kterém žijí. „Tvůrci Faktoru U věří, že přicházejí s nabídkou, která mladé diváky nakopne k pohybu a vlastní originální aktivitě,“ dodala Pilařová.

Přečtěte si více z rubriky "Atd.", nebo přejděte na úvodní stranu.