Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Tanec v plastelíně: pophvězdy Elis a Martin Chodúr mají nový klip

Tanec v plastelíně: pophvězdy Elis a Martin Chodúr mají nový klip

6.3.2014 10:52 Hudba

Už druhý videoklip ke svému debutovému albu Shubidu zveřejnila devatenáctiletá ostravská zpěvačka a skladatelka Eliška Mrázová, vystupující pod pseudonymem Elis. Klip vznikl k duetu Unfaithful Man, ve kterém Elis zpívá s Martinem Chodúrem.

Zvětšit obrázek

Elis a Martin Chodúr tančí v novém videoklipu.
Foto: QQ Studio

„Byl jsem postavený před hotovou věc. Elis mi zavolala a oznámila, že píše duet a že by hrozně chtěla, abych si s ní zazpíval. Já jsem samozřejmě věděl, kdo Elis je, mimo jiné můj kamarád ji učil angličtinu a vždycky o ní mluvil, jak skvěle zpívá. Když jsme na písni začali spolupracovat, byl jsem přesto velmi příjemně překvapený, jak je talentovaná. Nakonec jsme se rozhodli, že k písničce uděláme i klip,“ říká Martin Chodúr.

Větší část klipu je animovaná, jeho aktéři jsou vyrobeni z plastelíny. „Já jsem uvítal, že klip je animovaný, protože kdo nezažil natáčení, nepochopí, jaká je to strašná otrava, když musí účinkovat v celém klipu. Nápad vytvořit figurky z plastelíny se mi velice líbil, protože podobný klip vznikl v minulosti i pro jednu z písní Josefa Streichla. Akorát bohužel ta postavička nevypadá jako já, ale s tím už nic neudělám,“ pousmál se Chodúr.

Píseň Unfaithful Man psala Elis podle svých slov už se záměrem, že ji nabídne Martinu Chodúrovi. „Ozvala jsem se mu dříve, než jsem měla píseň napsanou. Martin mi řekl, že bude určitě moc rád, ať mu tu píseň pošlu. Ten den jsem napsala refrén a pak pokračovala. Martinův hlas jsem chtěla využít pro sambový grief, jelikož jeho hlas à la Tom Jones se do tohoto stylu skvěle hodí,“ řekla Elis.

Klip se natáčel v ostravském QQ Studiu, autorkou animací je Marta Kačorová. „S výsledkem jsem opravdu spokojená. S Martinem jsme si natáčení moc užili a doufám, že to jde z klipu i písničky cítit. Takže pokud se člověk při zhlédnutí aspoň jednou usměje, svůj účel skladba splní,“ dodala Elis.

Po klipu k písni Shubidu jde už o druhé video k nedávno vydanému debutovému albu zpěvačky a skladatelky. První videoklip, který je věnován králi komiků Charlie Chaplinovi, se přitom dostal už do zahraničí a byl odvysílán v televizích v Itálii a také ve Švýcarsku a Slovinsku. V současné době navíc probíhá komunikace Elis s producentem Adele, takže se prý možná začíná rýsovat i zajímavé spojení do budoucna.

Aleš Honus | Další články

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.