Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Do Česka se vrací britské trio Belleruche, v létě vystoupí na Colours of Ostrava

Do Česka se vrací britské trio Belleruche, v létě vystoupí na Colours of Ostrava

2.4.2014 16:58 Hudba

Britské elektro blues soulové trio Belleruche je novým překvapením programu festivalu Colours of Ostrava, který stále ještě nemá definitivně uzavřený svůj program. Účast Belleruche pořadatelé potvrdili ve středu večer a další jména se chystají zveřejnit ještě v dalších týdnech.

Zvětšit obrázek

Na Colours vystoupí britská kapela Belleruche.
Foto: Archiv kapely

Skupina Belleruche na Colours odehraje jeden z úplně posledních koncertů před dlouhou přestávkou, kterou si zpěvačka Kathrin deBoer, baskytarista Ricky Fabulous a DJ Modest rozhodli dát, aby se mohli věnovat svým vlastním sólovým projektům.

Kapela nebude koncertovat v Česku poprvé, v minulosti už několikrát vystoupila s velkým úspěchem v Praze. „V říjnu 2013 jsme vydali album Best Of a rozhodli se udělat show v zemích, kde nás mají nejvíc rádi a říct tím fanouškům: děkujeme a uvidíme se později. Chtěli jsme jim vysvětlit, že to nutně neznamená konec Belleruche, ale že pro tuto chvíli preferujeme osobní hudební cesty, které bychom rádi objevovali každý sám za sebe. Já chci v říjnu začít vydávat vinylová epíčka pro londýnský Gearbox Records a Ricky chce realizovat elektronickou hudbu pod jménem Keenya pro Hush Hush Records v Seattle,” vzkazuje Kathrin fanouškům, kteří kapelu uvidí na Colours.

Belleruche se zrodili v severním Londýně v roce 2005. „O dva roky později na labelu Tru-Toughs debutovali úspěšným albem Turntable Soul Music, na kterém představili originální elektronickou hudbu zarámovanou do výrazných melodií.  Sami ji říkají handmade hip hop blues soul,“ říká hudební publicista Jiří Moravčík.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.