Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Soutěž Líheň jde do finále, ve výběru je posledních osm kapel

Soutěž Líheň jde do finále, ve výběru je posledních osm kapel

14.4.2014 00:05 Hudba

Posledních osm skupin bojuje o účast ve finále největší česko-slovenské klubové soutěže amatérských hudebníků Radegast Líheň. Finále se uskuteční v příští sobotu v Gongu v Dolních Vítkovicích. Z více než dvou set přihlášených prošly kapely základními koly soutěže a ve středu a ve čtvrtek se pokusí osm z nich završit svou pouť postupem do čtyřčlenného finále. Tam už se bude hrát o hlavní ceny.

Zvětšit obrázek

Snímek z jednoho ze základních kol soutěže.
Foto: Archiv Radegast Líheň

Minulý týden skončila základní a čtvrtfinálová část soutěže a zůstalo jen osm skupin, které se vždy po čtyřech ve dvou klubových koncertech utkají vždy o dvě postupová místa. „Ve středu proběhne semifinálový koncert v olomouckém Bounty rock cafe a o den později v havířovském Jazz clubu. V těchto chvílích čekáme na potvrzení termínů kapel a hned poté zveřejníme složení kol na stránkách soutěže,“ prozradil ředitel soutěže Marek Slonina z pořádající produkční agentury Viking Agency.

A které kapely budou o účast ve finále ve středu a ve čtvrtek bojovat? „Skupiny jsou z celé České republiky a v semifinále máme i zástupce ze Slovenska. Jmenovitě z Prahy přijede skupina Esence, z Trutnova parta Overcome, z Brna Nevermore & Kosmonaut, z Kunštátu skupina Infinity, z Bratislavy Blissful Age, ze Zlína kapela Pass, z Valašského Meziříčí dorazí The Dust a z Frýdku-Místku osmičku semifinalistů doplní Slepí křováci,“ dodal Slonina.

Vstupné na koncerty je i nadále nulové a skupiny vystupují bez nároku na honorář. Podrobnosti k programu i bonusům soutěže Radegast Líheň jsou na webových stránkách soutěže – www.lihen.cz.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.