Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Ostrava v plamenech prozrazuje další jméno – izraelské Orphaned Land

Ostrava v plamenech prozrazuje další jméno – izraelské Orphaned Land

24.10.2014 00:00 Hudba

Pořadatelé festivalu Ostrava v plamenech přidávají další jméno na seznam kapel druhého ročníku tohoto letního metalového svátku. Po legendárních Pretty Maids a domácím Citronu oznámili, že v Dolní oblasti Vítkovic v první srpnovou sobotu příštího roku zahraje také pětičlenná izraelská kapela Orphaned Land.

Zvětšit obrázek

Izraelská kapela Orphaned Land.
Foto: Ami Bornstein

Izraelská heavy metalová kapela Orphaned Land vznikla v roce 1991 pod názvem Resurrection. Současný název začali používat o rok později. „Kapela kombinuje blízkovýchodní, židovské a arabské vlivy a její hudební styl se pohybuje mezi oriental metalem, progressive metalem, folk metalem, death metalem a doom metalem,“ uvedl spolupořadatel festivalu Patrik Kohut.

 

Orphaned Land mají velmi specifický zvuk, který je s jinými metalovými kapelami nezaměnitelný. Mimo klasických hudebních nástrojů používají také pro naše středoevropské uši velmi exotické nástroje jako buzuki, saz anebo oud.

Kapela si dává velmi záležet na silných a hutných vokálních linkách, které umocňují záhadnou atmosféru skrytou v jejich písních. Orphaned Land mají na svém kontě celkem pět alb, z nichž poslední  All Is One vyšlo v roce 2013 a záhy se stalo velmi úspěšným.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.