Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Cavalera Conspiracy míří do Ostravy. Zakladatelé Sepultury zaútočí na Garage

Cavalera Conspiracy míří do Ostravy. Zakladatelé Sepultury zaútočí na Garage

16.2.2015 17:06 Hudba

Na jednu z největších metalových událostí roku aspiruje koncert, který se uskuteční 17. června v Garage Clubu v Ostravě-Martinově. Po čtyřech letech se do České republiky vrací americká kapela Cavalera Conspiracy, která odehraje dva koncerty. Ten druhý se uskuteční již o den dříve v pražském klubu Meet Factory. Informace o obou koncertech pořadatelé zveřejnili v pondělí odpoledne.

Zvětšit obrázek

Kapela Cavalera Conspiracy zahraje v červnu v Garage Clubu.
Foto: Archiv

Základ čtveřice Cavalera Conspiracy tvoří jádro kultovní thrash metalové kapely Sepultura. Spolu s bratry Maxem a Igorem Cavalerovými v kapele hraje ještě kytarista Marc Rizzo z Maxovy domovské formace Soulfly a baskytarista Nate Newton.

Nesmrtelný Max Cavalera, zakladatel Sepultury a Soulfly, se s bratrem Iggorem spojil v roce 2007 po dlouhých deseti letech. Vytvořil novou kapelu pokračující v duchu thrash metalových kořenů původních formací. Od té doby vydali tři alba Inflikted (2008), Blunt Force Trauma (2011) a nejnovější Pandemonium (2014), která prezentují na koncertech společně s největšími sepulturovskými hity Territory, Roots Bloody Roots, Inner Self a dalšími.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.