Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Atd. Muzikanti, kteří hráli s Dream Theater i Gilmourem, vezou do Ostravy rockový balet

Muzikanti, kteří hráli s Dream Theater i Gilmourem, vezou do Ostravy rockový balet

10.4.2015 00:00 Atd.

S velkým očekáváním je spojeno představení nového rockového baletu, se kterým přijede 7. května do ostravské multifunkční auly Gong klávesista Derek Sherinian, známý z kapely Dream Theater, a další celebrity světové rockové scény. Představení nazvaná Heart of Storm v sobě spojuje prvotřídní rockovou kapelu a ruskou baletní školu.

Zvětšit obrázek

Představení Heart of Storm nabízí ruskou baletní školu a rockovou hudbu.
Foto: Pořadatelé

Jde úplně o nový projekt, který jako první uvidí právě diváci ve střední Evropě. Jedná se o generálku před chystaným velkým turné po USA. První představení se uskuteční v Maďarsku, na Slovensku a v České republice – kromě Ostravy (7. 5.) také ve Zlíně (1. 5.) a v Praze (9. 5.).

Podrobné informace o podobě show zatím nebyly zveřejněny, ovšem jména, která za projektem stojí, dávají příslib jisté kvality. Hudební složka je v režii nově vzniklého seskupení Heavy Relax Rock Project, za kterým stojí prominentní klávesista Derek Sherinian, který hrál s kapelou Dream Theater, ale také s Yngwie Malmsteenem, Alice Cooperem či Billy Idolem. Spolu s ním se na pódiu objeví baskytarista Tomy Franklin, který hrával po boku Jimmyho Page, Davida Gilmoura nebo Kate Bush. Dalším členem kapely je Brent Woods (Warrant, Vince Neil…). Baletní složka bude v režii mladého a talentovaného choreografa Stanislava Tsoy.

„Jedná se o neobvyklé spojení rockové skupiny a ruské baletní klasiky zakomponované se shakespearovskými základními tématy láska, zrada, smrt,“ uvedl zástupce pořadatelů Raymond Kaňa.

Přečtěte si více z rubriky "Atd.", nebo přejděte na úvodní stranu.