Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Atd. Nohavica opět podpoří Bílou holubici. Handicapovaným umělcům můžete poslat i dárcovskou DMS

Nohavica opět podpoří Bílou holubici. Handicapovaným umělcům můžete poslat i dárcovskou DMS

19.11.2015 00:00 Atd.

Už jen dva týdny zbývají do dalšího pokračování série Advent na trůnech, která má letos již podruhé podtitul Nohavica a Holubica. Jak napovídá název, jde o společný koncert Jaromíra Nohavici a klientů ostravského sdružení Bílá holubice, které se zabývá sociální a uměleckou integrací zdravotně handicapovaných osob. Koncert se uskuteční 6. prosince.

Zvětšit obrázek

Jaromír Nohavica a tanečníci Bílé holubice na nedělním adventním koncertu v roce 2014.
Foto: Petr Kiška

Jaromír Nohavica se zhostí i role průvodce koncertem. Speciálním hostem bude i jeho dlouholetý spoluhráč, akordeonista Robert Kuśmierski.

„Letos navíc přibyla novinka. Na minulých koncertech se diváci ptali, jestli by mohli přispět našemu sdružení prostřednictvím mobilních aplikací. Letos poprvé to možné je, a to prostřednictvím dárcovské DMS,“ uvedlo sdružení Bílá holubice v tiskové zprávě.

Dárcovskou SMS ve tvaru DMS HOLUBICE je možno zasílat už nyní na číslo 87 777. Cena jedné DMS je 30 korun, spolek Bílá holubice obdrží 28,50.

Prostřednictvím DMS bude také možno přispívat pravidelně každý měsíc po dobu jednoho roku zasláním SMS ve tvaru DMS ROK HOLUBICE. Cena jedné DMS je rovněž 30 korun a po dobu jednoho roku bude tato částka každý měsíc automaticky odečtena.

Informace o projektu jsou veřejně přístupné na webu www.darcovskasms.cz a www.darujspravne.cz.

Koncert 4. Advent na trůnech – Holubica a Nohavica se uskuteční 6. prosince 2015 v Domě kultury města Ostravy. Začátek je v 19 hodin.

Přečtěte si více z rubriky "Atd.", nebo přejděte na úvodní stranu.