Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Eric Martin, zpěvák slavných Mr. Big, míří do Ostravy. Odehraje zde akustický koncert

Eric Martin, zpěvák slavných Mr. Big, míří do Ostravy. Odehraje zde akustický koncert

25.8.2016 00:00 Hudba

Jeden z nejzajímavějších rockových zpěváků posledních třech dekád, zpěvák Eric Martin, míří do České republiky. První koncert odehraje frontman slavné kapely Mr. Big 14. února 2017 v ostravském klubu Garage, v následujících dvou dnech přijede zazpívat také do brněnského Metra a na pražskou Novou Chmelnici. Ve všech případech půjde o mimořádné akustické koncerty.

Zvětšit obrázek

Zpěvák Eric Martin přijede do Ostravy odehrát koncert na akustickou kytaru.
Foto: Archiv umělce

Eric Martin je interpretem, který se svými domovskými Mr.Big dokázal prodat více než 7 miliónů nosičů.  Jeho hity Just Take My Heart, To Be With You anebo coververze písně Wild World od Cata Stevense zná snad každý.

„Skupina Mr. Big má v současné době koncertní pauzu. Její prozatím poslední album …the stories we could tell“ vyšlo předloni. Zpěvák Eric Martin má na svém kontě také řadu vynikajících sólových nahrávek, z nichž poslední Mr. Rock Vocalist byla vydána v roce 2012,“ říká pořadatel koncertu Patrik Kohut.

V současné době Eric Martin mimo jiné koncertuje s německou metalovou operou Avantasia, která sklízí zasloužené ovace po celém světě. „V únoru příštího roku ovšem budeme mít šanci vidět Erica Martina jako snad nikdy. Jen s akustickou kytarou a mikrofonem za doprovodu spoluhráče na kytaru a perkuse. Je více než jisté, že uslyšíme největší hity nejen od Mr. Big a jeho sólové kariéry, ale také jiné klasické rockové pecky,“ zve na koncert Patrik Kohut.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.