Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Myrath, hvězdy orientálního metalu, se vracejí do Ostravy

Myrath, hvězdy orientálního metalu, se vracejí do Ostravy

24.10.2017 15:09 Hudba

Tuniská metalová kapela Myrath vyráží na evropské turné, které se nevyhne ani Ostravě. V pondělí 19.března 2017 zahraje v martinovském klubu Garage. Kapela už v Ostravě s velkým úspěchem vystupovala, a to na druhém ročníku festivalu Ostrava v plamenech.

Zvětšit obrázek

Tuniská kapela Myrath hraje orientální metal.
Foto: Pořadatelé

Myrath patří k předním představitelům orientálního metalu. Jejich předskokanem na turné bude power metalová kapela Manigance z Francie, která má na svém kontě 5 studiových alb a funguje od roku 1995. Tento koncert bude tedy nepochybně patřit k perlám klubové sezóny.

Název Myrath znamená v překladu Dědictví. Kapelu založil v roce 2001 kytarista Malek Ben Arbia, kterému tehdy bylo pouhých 13 let. V průběhu několika příštích let kapela rozvíjela svůj progresivní metal a stala se respektovanou kapelou nejen v rámci mezinárodní prog-power metalové komunity.

Kapela hraje osobitý metal, který se mísí s orientálními rytmy a harmonickými postupy. Na svém kontě má už několik alb a řadu koncertů v Evropě včetně hostování na turné zpěvačky Tarji Turunen v roce 2012.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.