Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Do Ostravy se vrací Australian Pink Floyd Show. Představí nový program Time

Do Ostravy se vrací Australian Pink Floyd Show. Představí nový program Time

1.12.2017 17:51 Hudba

Celosvětově nejslavnější tributní kapela The Australian Pink Floyd Show přijede do České republiky oslavit 30 let působení na světových pódiích. 29. dubna 2018 vystoupí v Ostravar Aréně se svým novým programem Time, pojmenovaný podle jedné z nejslavnějších písní Pink Floyd z alba The Dark Side Of The Moon. Program bude zahrnovat nejlepší kompozice ze všech období tvorby této kultovní kapely. O dva dny později kapela vystoupí také v plzeňském Amfiteátru Lochotín.

Zvětšit obrázek

Z jednoho z minulých koncertů The Australian Pink Floyd Show v Ostravě.
Foto: Aleš Honus

„Diváky čeká opět velkolepá živá show s nejmodernějšími světelnými efekty, lasery, speciálně navrženými projekcemi a animacemi promítanými na obrovské kruhové obrazovce, nafukovacími postavami ikonických pinkfloydovských alb a samozřejmě deset vynikajících hudebníků a zpěváků,“ uvedl pořadatel koncertu Patrik Kohut.

Ostravský koncert se uskuteční jen velmi krátce po pražském vystoupení jednoho z hlavních členů originálních Pink Floyd Rogera Waterse. Pro lidi, kteří navštíví oba koncerty, to bude představovat velmi zajímavé srovnání. Někteří hudební kritici tvrdí, že z hlediska zvuku a pojetí písní se The Australian Pink Floyd Show své originální předloze velmi blíží. A návštěvníci předchozích ostravských koncertů jim dávají zapravdu.

„V návaznosti na letošní enormní úspěch v Evropě a ve Spojených státech přiveze The Australian Pink Floyd Show v roce 2018 opulentní laserovou a světelnou show, novou speciální video projekci s originální animací na velkoplošnou LED obrazovku s vysokým rozlišením i tradiční pinkfloydovské nafukovací symboly jako jsou například gigantický růžový klokan, prase či učitel,“ dodal Kohut.

The Australian Pink Floyd Show jsou považování za mnohem více než jen pouhý revival. Jde o první kapelu svého druhu, která dokázala tento koncept dostat z klubů do arén a stadionů po celém světě. Kapela má za sebou vyprodaná publika po celé Evropě, Velké Británii, Americe, Kanadě, Jižní Americe, Izraeli či Rusku. S třicetiletou historií si světově největší a nejlepší Pink Floyd tribute show vytvořila širokou fanouškovskou základnu po celém světě.

Zdroj: Tisková zpráva

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.