Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Štěrkovna Open Music se rozroste na tři dny a přivítá Jaromíra Nohavicu

Štěrkovna Open Music se rozroste na tři dny a přivítá Jaromíra Nohavicu

2.12.2017 17:00 Hudba

Hlavní hvězdou příštího ročníku festivalu Štěrkovna Open Music bude písničkář Jaromír Nohavica. Na břehu jezera v Hlučíně vystoupí v doprovodu svých hostů a představí posluchačům koncert dlouhý více než dvě hodiny. Festival bude tentokrát třídenní a uskuteční se od 26. do 28. července 2018. Dalším nově zveřejněným interpretem je písničkář Tomáš Klus.

Zvětšit obrázek

Jarek Nohavica během koncertu.
Foto Martin Homola, ABC photo

Nohavica v Hlučíně uvede dvouhodinový koncert, na kterém podobně jako v pražské O2 Areně zazní zpěvákovy největší hity i písně z čerstvě vydaného alba Poruba. Na akordeon a piano jej doprovodí Robert Kusmierski a na perkuse a bicí Pavel Plánka.

„O vystoupení Jarka jsme usilovali téměř deset let, z toho poslední tři roky velmi intenzivně,“ řekl David Moravec z pořádající společnosti New Wind Production. Dodal, že Štěrkovna bude jedním z mála festivalů, kde písničkář v létě vystoupí.

Pořadatelé zveřejnili i další velké jméno programu. Příští rok na Štěrkovně Open Music vystoupí i Tomáš Klus. „I o jeho vystoupení jsme usilovali řadu let. Jde o neuvěřitelnou shodu okolností, že se to podařilo zrovna nyní, když přijede i Jarek. Připravujeme mimořádně silný ročník,“ dodal další z pořadatelů Matěj Ostárek.

Už dříve pořadatelé zveřejnili, že v roce 2018 v Hlučíně na Štěrkovně Open Music vystoupí slovenská kapela Horkýže slíže a nejlepší balkánské dechovky Boban a Marko Markovič Orkestar a Fanfara Ciocarlia. Ty se utkají ve společném souboji v rámci speciálního projektu Balkan Battle Live.

Kromě toho festival nabídne vše, na co jsou návštěvníci zvyklí. „Především to bude pohoda a romantika u jezera. Připravujeme velkou dětskou scénu i program pro seniory v Domově pod Vinnou horou. Po jezeře by zase měly brázdit plachetnice či vodní skútry. Hlučín by měly ozdobit stovky dětských obrázků, na řadě dalších překvapení usilovně pracujeme,“ doplnil Matěj Ostárek.

Zdroj: Tisková zpráva

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.