Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Festival Pendl je za dveřmi a rozšiřuje se. Ke klubům se letos přidávají i kavárny a restaurace

Festival Pendl je za dveřmi a rozšiřuje se. Ke klubům se letos přidávají i kavárny a restaurace

16.1.2018 14:00 Hudba

Čtvrtý ročník festivalu Pendl se uskuteční v pátek 23. února a opět zavítá do centra Ostravy, kde během jednoho večera v pěti klubech představí kapely mnoha žánrů, a to jak české, tak i slovenské hudební scény. Připraven bude i bohatý doprovodný program a také několik koncertů, které budou už o den dříve jakýmsi festivalovým prologem.

Zvětšit obrázek

Fanoušci kapely Retro Jokers na druhém ročníku Pendlu v klubu Barrák.
Foto: Aleš Honus

Hlavním tahákem je letos legenda a stálice české hudební scény Mňága a Žďorp, ale také v Ostravě velmi populární kapela Poletíme?. Organizátoři si také hodně slibují od elektro popových Mydy Rabycad, kteří teprve jako druhá česká kapela vystoupili na slavném festivalu Glastonbury.

„Slovenskou hudební scénu zastoupí třeba Puding Paní Elvisovej. Kapely se vystřídají na scénách čtyř klubů – Cooltour, Barrák, Marley a Dock. Do Staré arény pak organizátoři umístili elektro scénu, kde se vystřídají DJs z různých koutů Česka,“ uvedl zástupce pořadatelů Martin Lindovský.

Novinkou v rámci Pendlu je programové a lokální rozšíření kladoucí si za cíl rozpulzovat centrum Ostravy. Už ve čtvrtek 22. února se uskuteční v klubech na Stodolní a v jejím okolí několik koncertů pod hlavičkou Pendlu. Zapojením Sádrového ježka, Zadních vrátek, Cafe de la Ostrava, U Peciválů, Bernies či podniků Modrá myš a Au Pere Tranquille chce Pendl dokázat, že kvalitní kultura se ze Stodolní ještě nevytratila.

„Jsme rádi, že se nám podařilo nadchnout naší myšlenkou pulzujícího klubového festivalu další místa včetně podniků na Stodolní, skoro jsme takový zájem ani nečekali“, říká jeden z organizátorů akce, Martin Lindovský.

V rámci hlavního dne festivalu, tedy v pátek 23. února, se do Pendlu zapojí i nehudební podniky a řada restaurací. Delší otevírací dobu se speciálním programem si tak budou moci pendlující Ostravané užít například v La Petite Conversation, Polo Café, Radegastovně, Hogo Fogo, Atlantiku a mnoha dalších.

„Detaily o programu v jednotlivých podnicích a seznam podniků budeme postupně zveřejňovat na Facebooku a webu. Každopádně se tím blížíme našemu konceptu, kterým jsme se inspirovali na obdobných akcích v zahraničí, kde klubovým festivalem žije široká oblast i podniky, které s hudbou nemusí mít nic společného. Lidé si prostě užívají festivalovou náladu na každém rohu“, upřesňuje Martin Lindovský.

Zdroj: Tisková zpráva

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.