Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Atd. Vysílá Rádio Ostravan. Hyperžánrová stanice, která hraje jen hudbu Moravskoslezského kraje

Vysílá Rádio Ostravan. Hyperžánrová stanice, která hraje jen hudbu Moravskoslezského kraje

20.9.2020 00:34 Atd.

Datum 20. září 2020 vstoupil do historie hudební kultury a Moravskoslezského kraje jako jeden z důležitých milníků. Po osmé hodině večerní začalo vysílání internetového Rádia Ostravan, které bude hrát výhradně hudbu tohoto regionu.

Zvětšit obrázek

Portál Ostravan.cz připravuje spouštění hudebního internetového rádia.

První písní, která ve vysílání zazněla, byla instrumentální kompozice frýdecko-místecké kapely Behind the Door s názvem Proti proudu. Kromě toho, že je to skvělá píseň, byla zvolena i díky svému názvu, který symbolizuje směr, jímž se naše rádio bude ubírat. Tedy úplně jinam než většina stávajících rádií.

Rádio je unikátní v tom, že bude vysílat všechny žánry počínaje folklorem a vážnou hudbou přes rock, pop, folk, jazz, alternativní i elektronickou hudbu.

Programové schéma zveřejněné na webu rádia zatím nepovažujeme za definitivní tvar. Přece jen, spojit všechny žánry do jednoho logického celku je úkol nadmíru složitý, a také sběr nahrávek ještě stále pokračuje a žánrové playlisty se postupně rozšiřují.

Proto v prvních dnech vysílání prosíme o trochu tolerance, pokud v našem vysílání zaznamenáte jakýkoliv technický nebo dramaturgický zádrhel. Nemáme za sebou takové finanční a personální zázemí jako komerční rádia. O to větší je ale naše nadšení a odhodlání poskytnout moravskoslezské hudební scéně půdu pro její nepřetržitou prezentaci.

Od listopadu bychom rádi do našeho vysílání zařazovali i živé vstupy, zejména rozhovory se zajímavými hudebníky.

Ve vývoji je také aplikace pro mobilní telefony. K dispozici by měla být už během několika nejbližších dnů.

Rádio můžete poslouchat zde: www.radioostravan.cz

Držte Vašemu rádiu palce. Hudební scéna Ostravy a Moravskoslezského kraje si tuto novou platformu zaslouží.

Přečtěte si více z rubriky "Atd.", nebo přejděte na úvodní stranu.