Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Atd. Rádio Ostravan má novou aplikaci pro mobily. Hraje v ní jen hudba z Moravskoslezského kraje

Rádio Ostravan má novou aplikaci pro mobily. Hraje v ní jen hudba z Moravskoslezského kraje

26.1.2023 00:00 Atd. » Hudba

Rádio Ostravan můžou lidé poslouchat nejenom na webových stránkách www.radioostravan.cz, ale také v nové aplikaci pro mobilní telefony. K dispozici jsou nejen nové aplikace pro telefony s operačním systémem Android, ale i aktualizace stávající aplikace pro majitele iPhonů.

Zvětšit obrázek

Aplikaci si můžete stáhnout do každého mobilu.
Foto: Rádio Ostravan

Výhodou aplikace je nejen to, že Rádio Ostravan můžete poslouchat vždy, když je váš mobilní telefon připojený k internetu, ale můžete si vysílání na svém mobilu spustit jedním stiskem a poslouchat ho tak kdykoliv. Při přehrávání také uvidíte textovou informaci o tom, který interpret a která skladba zrovna hraje. Můžete zde i hlasovat v hitparádě.

Rádio Ostravan sice už dříve aplikaci pro mobilní telefony mělo, v případě mobilů s operačním systémem Android však tato aplikace měla problémy s kontinuálním přehráváním. Pokud někdo tuto aplikaci dosud používá, měl by si ji odinstalovat a stáhnout do mobilu aplikaci novou. V případě majitelů iPhonů to není nutné a stará aplikace se jim automaticky zaktualizuje.

Rádio Ostravan hraje pouze hudbu autorů a interpretů z Moravskoslezského kraje, a to hudbu všech žánrů. Vysílá v kvalitě 256 kbps, ale pokud nejste připojeni k wi-fi a chcete spořit svá data, můžete si datový tok jedním stisknutím příslušné ikony snížit.

Aplikace obsahuje i časový rozpis vysílacího schématu s odkazem na facebookový profil a webové stránky rádia.

Odkazy ke stažení do mobilu: 
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.radioostravan.radio
iOS: https://apps.apple.com/app/id1530018862

Přečtěte si více z rubriky "Atd. » Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.