Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Divadlo Poslední rozloučení s hercem Norbertem Lichým bude v úterý 30. ledna

Poslední rozloučení s hercem Norbertem Lichým bude v úterý 30. ledna

23.1.2024 13:49 Divadlo » Zaostřeno

Poslední rozloučení s mimořádným hercem a legendou Divadla Petra Bezruče Norbertem Lichým, se uskuteční v úterý 30. ledna ve 13:00 hodin ve smuteční síni krematoria ve Slezské Ostravě. Ve stejný den budou moci lidé přijít vzdát hold herci také přímo do divadla.

Zvětšit obrázek

Norbert Lichý jako Pilát Pontský v Evangeliu podle houslí.
Foto: Werner Ullmann

Na otázku „Co se vám vybaví, když vzpomínáte na divadelní představení?“ odpovídal Norbert Lichý: „Divák!“ Norbertovi vždy záleželo na publiku, a proto se poslední rozloučení s tímto ostravským bardem uskuteční pro širokou veřejnost 30. ledna 2024 ve smuteční síni krematoria Slezské Ostravy, která bude přístupná od 13 hodin.

Lidé se budou moci s Lichým symbolicky rozloučit také v Divadle Petra Bezruče. V den pohřbu se divadlo v době od 11:00 do 17:00 otevře všem, kdo budou chtít Norbertu Lichému věnovat tichou vzpomínku na prknech, kde strávil téměř celou svou hereckou kariéru. Do foyeru divadla bude umístěna kondolenční kniha a na jevišti se bude nacházet pietní místo, kam budou moci lidé položit květiny.

V podvečerních hodinách Divadlo Petra Bezruče také zorganizuje pro rodinu, nejbližší přátele a kolegy vzpomínkový večer. Z kapacitních důvodů se bude vzpomínkový večer přenášet i on-line.

Přečtěte si více z rubriky "Divadlo » Zaostřeno", nebo přejděte na úvodní stranu.