Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Další pocta Davidu Stypkovi: Chystá se zpěvník se všemi písněmi jeho albové trilogie

Další pocta Davidu Stypkovi: Chystá se zpěvník se všemi písněmi jeho albové trilogie

8.2.2024 19:21 Hudba » Zaostřeno

Hudba fenomenálního muzikanta a písničkáře Davida Stypky bude zaznamenána v knižním zpěvníku, který připravují jeho přátelé. Publikaci ve spolupráci se členy Stypkovy kapely Bandjeez připravuje k vydání kytarista, hudební pedagog a zároveň velký obdivovatel Stypkovy tvorby Milan Bátor. Pokud bude tvůrcům štěstí přát, zpěvník by mohl vyjít ještě v letošním roce.

Zvětšit obrázek

Písničkář David Stypka.
Foto: Jiří Štarha

„Do zpěvníku Davida Stypky jsme se po dohodě s kapelou Bandjeez rozhodli zařadit všechny písně z jeho nahrávek Čaruj, Neboj a Dýchej. Uvažujeme i o nějakých bonusech, ale nebudeme zatím všechno prozrazovat,“ říká garant zpěvníku, spolupracovník portálu Ostravan.cz a hudební publicista a kytarista Milan Bátor.

Spolu s ním se na hudební stránce zpěvníku bude podílet především klávesista Stypkovy doprovodné kapely Bandjeez Pavel Sotoniak. „Další členové Bandjeez nad námi drží stráž. Ochrannou ruku nám poskytlo i Davidovo vydavatelství SinglTon, které nám vyšlo vstříc ohledně autorských práv,“ dodává Milan Bátor.

Grafická podoba zpěvníku a další náležitosti jsou zatím v řešení, ale lidé, kteří by si rádi zahráli a zazpívali písně nezapomenutelného Davida Stypky, se můžou těšit na něco skutečně praktického a užitečného.

„Naším společným cílem totiž je, aby se zpěvník dal aktivně používat. Aby se z něj dalo dobře hrát a většina lidí měla tak možnost přijít Davidovým písním na kloub. Nechceme vyrábět artefakt do knihovny, kde ho někdo vezme do ruky jednou za uherský rok,“ dodává Bátor.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba » Zaostřeno", nebo přejděte na úvodní stranu.