Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Předělal písně od Nedvědů, Schelingera i Olympiku. S novým albem teď vyjede Tomáš Kačo na turné

Předělal písně od Nedvědů, Schelingera i Olympiku. S novým albem teď vyjede Tomáš Kačo na turné

11.4.2024 20:53 Hudba » Zaostřeno

Klavírista, skladatel a aranžér Tomáš Kačo vyráží na turné, na kterém představí skladby ze své připravované desky. Na dvanácti koncertech napříč Českou republikou nabídne novojičínský rodák publiku ochutnávku repertoáru, který vyjde na jeho novém albu My Songbook.

Zvětšit obrázek

Z koncertu Tomáše Kača v Ostravě z roku 2019.
Foto: Martin Straka

Tomáš Kačo na těchto večerech vzdá hold tvůrcům, kteří svými písněmi navždy ovlivnili jeho dětství. Zazní originální variace na české evergreeny jako jsou Holubí dům, Tulácký ráno či Dej mi víc své lásky.

Turné, stejně jako celé album, tak bude poetickou a osobní cestou kultovním českým zpěvníkem druhé poloviny minulého století.

„My Songbook je výběr českých písní, mých oblíbených, které se mi zapsaly pod kůži již ve školním věku. Od té doby si je všechny pamatuju. Věřím, že melodie těchto písní jsou nesmrtelné. Spousta z nás má na tyto melodie vzpomínky, které nás dokážou přenést v čase. To je krása hudby. Rád bych vás pozval na společný výlet časem, kde budeme mít prostor pro své sny,“ zve na turné Tomáš Kačo.

Na poetiku hudby Tomáše Kača se také můžete naladit zhlédnutím záznamu z koncertu Silnější než včera. Tento koncert v Jízdárně Pražského hradu pod záštitou a za účasti prezidenta republiky Petra Pavla a první dámy Evy Pavlové uspořádal klavírista jako poděkování všem, kteří mu pomohli na cestě za jeho životním snem.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba » Zaostřeno", nebo přejděte na úvodní stranu.