Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Do Ostravy přijedou britští Kosheen, v březnu zahrají v Bonver Aréně

Do Ostravy přijedou britští Kosheen, v březnu zahrají v Bonver Aréně

13.12.2013 18:46 Hudba

Hudební kalendář první poloviny příštího roku se začíná pomalu plnit opravdu hvězdnými jmény. Po rockové legendě Peteru Gabrielovi, jehož koncert v ČEZ Aréně byl potvrzen před několika týdny, se objevila informace, že v Ostravě budou 28. března koncertovat hvězdy taneční hudby, britská kapela Kosheen.

Zvětšit obrázek

Skupina Kosheen během letošního koncertu v Moskvě.
Foto: Archiv kapely

V pátek večer o tom informovali pořadatelé. Celý koncert je koncipován jako prolog přehlídky taneční hudby Beats For Love, která je největším festivalem svého druhu v České republice a která se loni poprvé konala v areálu Dolní oblasti Vítkovice.

„Koncert Kosheen bude představovat zlatý hřeb březnového večera. Před nimi budou hrát hodně zajímaví dýdžejové stylů house a drum and bass. Bude to jeden z prvních warm-upů před festivalem Beats For Love, který se opět uskuteční na stejném místě v první červencový víkend,“ řekl pořadatel Kamil Rudolf.

https://www.youtube.com/watch?v=Yzwx4VvykNg

Kapela Kosheen nevystoupí v Ostravě poprvé. V roce 2003  zde hrála na festivalu Colours of Ostrava. Vstupenky na březnový koncert britských Kosheen jsou v předprodeji do konce roku za zvýhodněnou cenu 250 korun.

Aleš Honus | Další články

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.