Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Ostrava v plamenech v čele s W.A.S.P. je za dveřmi

Ostrava v plamenech v čele s W.A.S.P. je za dveřmi

31.7.2014 00:54 Hudba

Úplně nový rockový festival Ostrava v plamenech se uskuteční již v tuto sobotu 2. srpna v areálu Dolní oblasti Vítkovic. Přehlídka, na které poprvé v Ostravě zahrají kapely W.A.S.P. a Sonata Artica, chce založit novou tradici pro fanoušky tvrdších hudebních žánrů. A podle zájmu publika se zdá, že se pořadatelé trefili do poptávky.

Zvětšit obrázek

Do Ostravy přijede poprvé americká kapela W.A.S.P.
Foto: Ostrava v plamenech

O tom, že fanoušci jsou po rockové a metalové hudbě hladoví, svědčí podle pořadatelů Petra Šišky a Patrika Kohuta velmi slušný zájem o vstupenky. Na festivalu se očekává návštěvnost přes čtyři tisíce lidí, což je v současné konkurenci a vzhledem k tomu, že jde o první ročník, velmi dobrý výsledek.

Hlavními tahouny prvního ročníku jsou američtí W.A.S.P., kteří odehrají jeden z mála letošních festivalových setů, a to u příležitosti 30. výročí vydání slavné albové prvotiny – jejich koncert se ponese především právě kolem eponymního alba z roku 1984. „Vedle Ostravy se W.A.S.P. objeví o den dříve na již dávno vyprodaném festivalu v Německém Wäckenu jako hlavní hvězdy vedle kapel jako Avantasia, Motörhead, Megadeth a dalších a pak pouze na dalších čtyřech festivalových štacích,“ říká Patrik Kohut.

Dalším tahounem ostravského festivalu je hlavně mezi mladším publikem oblíbená finská kapela Sonata Arctica, která letos na jaře vydala novinkové album Pariah’s Child. „I tato parta letos s koncerty v létě šetří. Vedle Ostravy je máme šanci vidět prakticky jen v jejich domovském Finsku a nikde jinde v rámci Evropy,“ dodává Patrik Kohut. Českou scénu budou zastupovat léty prověřená jména domácího rocku Citron, Kreyson, Doga, ale také kapely Dymytry a Legendy se vrací.

O doprovodný program se postará největší škola thajského boxu na severní Moravě Como-3 Gym s odvážnými bojovníky z celé České republiky. V areálu bude umístěn ring, ve kterém budou moci návštěvníci v přestávkách mezi kapelami sledovat exhibiční zápasy v různých bojových sportech.

Brány Ostravy v plamenech se otevřou ve 12 hodin. Návštěvníci se nemusí bát ani případného deštivého počasí, neboť podstatná část plochy před pódiem bude zastřešena.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.