Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Divadlo Akord chystá další Čihonerní ko(k)te(j)l, který přiveze pět špičkových představení

Akord chystá další Čihonerní ko(k)te(j)l, který přiveze pět špičkových představení

1.8.2014 00:00 Divadlo

Druhý ročník předplatitelského projektu Činoherní ko(k)te(j)l odstartuje v září Dům kultury Akord v Ostravě-Zábřehu. Po velkém úspěchu zkušební jarní části nového cyklu, který má ambice přivézt do Ostravy nejenom divácky úspěšné, ale i kritikou oceňované tituly, se mohou nyní návštěvníci těšit na dalších pět opravdových divadelních lahůdek. A čtenáři deníku Ostravan.cz budou mít na představení dvacetiprocentní slevu.

Zvětšit obrázek

Jaroslav Dušek a Nataša Burger na snímku z inscenace Manželské vraždění
Foto: Divadlo Na Jezerce

Podzimní a zimní část Činoherního koktejlu zahájí 24. září Švandovo divadlo, které se po veleúspěšném představení Kdo je tady ředitel vrací do Akordu opět v čele s Michalem Dlouhým. „Tentokrát svůj herecký náboj a maximální nasazení předvede divadlo ve vlastní autorské komedii Cry Baby Cry ve které se pět žen pokusí zjistit, lze-li pomocí kurzu life coachingu změnit svůj dosavadní život,“ říká Lucie Bergerová z Domu kultury Akord.

V  říjnu Akord přivítá jeden z nejuznávanějších souborů v zemi, královéhradecké Klicperovo divadlo. „Do předplatného jsme zařadili kultovní titul Podivné odpoledne dr. Zvonka Burkeho, crazy-komedii o lidumilovi s dětskou duší, který se málem stal několikanásobným vrahem. V hlavní roli účinkují Pavla Tomicová a Jiří Zapletal,“ dodává Bergerová.

Podzimní listopadový nečas pak divákům zpříjemní 12. listopadu Divadlo Na Jezerce se svým hereckým koncertem pro Jaroslava Duška a Natašu Burger pod režijní taktovkou Jana Hřebejka Manželské vraždění.

V  čase předvánočním, 2. prosince, Akord přivítá Divadlo v Řeznické s inscenací Červená, v níž Miroslav Etzler a Martin Kraus provedou diváky věčným soubojem umění a komerce.

Posledním dílem skládanky se stane 21. ledna Městské divadlo Zlín s inscenací Žítkovské bohyně podle stejnojmenného románu Kateřiny Tučkové, který patří mezi nejúspěšnější knihy několika posledních let.

Držitelům slevových karet Ostravan poskytne Dům kultury Akord až do konce roku dvacetiprocentní slevu nejenom na jednotlivá představení v rámci Činoherního koktejlu, ale i na všechna ostatní divadelní představení a všechny koncerty, které Akord v tomto roce pořádá. Více informací o tom, jak se stát držitelem slevové karty, najdete ZDE.

Přečtěte si více z rubriky "Divadlo", nebo přejděte na úvodní stranu.