Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Všechno je jinak: Armin van Buuren nakonec přijede, je mu prý líto fanoušků

Všechno je jinak: Armin van Buuren nakonec přijede, je mu prý líto fanoušků

29.10.2014 19:35 Hudba

Skandál kolem agentury Celebration.sk, která v Ostravě připravovala taneční party Armin Only Intense s jedním z nejslavnějších světových DJ, vstupuje do nové fáze. Holandský producent a DJ Armin van Buuren, který účast původně odřekl kvůli finančním sporům s pořádající agenturou, ve středu večer oznámil, že do Ostravy přece jen v pátek přijede. Odehraje ale jen zkrácený tříhodinový set. Je mu prý líto fanoušků, kteří za nic nemůžou.

Zvětšit obrázek

Slavný DJ Armin van Buuren během svého vystoupení.
Foto: FB profil umělce

„Tým Armin Only dostal dnes informaci, že pořádající agentura nehodlá finančně odškodnit majitele vstupenek za zrušenou akci, a rozhodl se pro výjimečné řešení – Armin van Buuren zahraje tříhodinový set v ostravské ČEZ Aréně, a to i přesto, že management Armin Only Intense nebude finančně odškodněn za vzniklé ztráty ze strany promotéra akce,“ vzkázal DJ několika tisícům fanouškům z České republiky, Polska a Slovenska, kteří si koupili vstupenky, které byly v předprodejích od začátku letošního roku.

Nepůjde ovšem o tzv. Armin Only Intense show, která měla trvat celou noc a měla být plná ohromujících vizuálních efektů. Fanoušci budou do ČEZ Arény vpouštěni od 21 hodin, hudební produkce Armina začne ve 23 hodin. Žádné další vstupenky na akci už v prodeji nebudou a lidé, kteří mají doma lístek na Armin Only Intense, získávají automaticky na páteční Arminovo vystoupení vstup.

Zatím ale vůbec není jasné, kdo vlastně bude celý koncert zajišťovat. Podle informací deníku Ostravan.cz to rozhodně nebude agentura Celebration.sk, která ztratila důvěru celé branže. Žádný jiný promotér se k akci zatím nepřihlásil, takže zatím vůbec není jasné, kdo ji bude pořádat. K celému problému se nevyjádřili ani zástupci ČEZ Arény, která pro akci pouze poskytuje prostory. Pouze sdělili, že „akce se konat bude.“

Kdo si koupil původně vstupenky na show Armin Only Intense a nespokojí se s náhradním, velmi okleštěným programem, měl by mít podle selského rozumu nárok na vrácení vstupného v místech, kde si zakoupil vstupenky. Bohužel tomu tak ale není, předprodejní síť Ticketportal odmítá peníze vrátit s tím, že akce se uskuteční, i když v jiné formě, než promotér sliboval. Nespokojení fanoušci tak mají jedinou možnost, obrátit se na soud.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.