Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Nová várka kapel pro Colours 2015: Ostravan přináší další videoukázky

Nová várka kapel pro Colours 2015: Ostravan přináší další videoukázky

1.4.2015 00:00 Hudba

I po ohlášení hlavních hvězd v podobě Björk, Kasabian, Rudimental či St. Vincent se program letošního ročníku festivalu Colours of Ostrava plní zajímavými jmény z celého světa. "I když možná tyto kapely lidé neznají, po jejich koncertě na ně určitě nezapomenou, vždy půjde o výjimečný zážitek,” říká ředitelka Zlata Holušová k nové várce kapel, kterou přináší deník Ostravan.cz ve videoukázkách.

Zvětšit obrázek

Na Colours přijede i americká kapela Palenke Soultribe.
Foto: Archiv kapely

Na letošních Colours tak v industriálním areálu Dolních Vítkovic od 16. do 19. července nově vystoupí Camille O´Sullivan, nezaměnitelná irská kabaretiérka přezdívaná Temný anděl, která zpívá strhujícím způsobem písně Jacquese Brela, Nicka Cavea, Davida Bowieho, Arcade Fire, Toma Waitse nebo Radiohead.

 

Dále se může publikum těšit na nejúspěšnější rakouské elektronické duo současnosti HVOB.

 

Přijede také garážově rocková americká zpěvačka Sallie Ford .

 

Z poněkud jiného soudku bude hudba, kterou přivezou indie rockoví Augustines.

 

Dva světoznámí, na Latin Grammy mnohokrát nominovaní, mexičtí producenti Bostich a Fussible z kvartetu Nortec Collective z Tijuany představí divoce taneční verzi elektropolky.

 

The Woohoo Revue ukážou, že i v Austrálii umí hrát strhující gypsy balkánskou hudbu.

Ze stejného kontinentu pak nepřehlédnutelná zpěvačka a kytaristka Cash Savage přiveze opravdové dirty country blues.

 

Až z Los Angeles přijede do Ostravy formace Palenke Soultribe, která tvoří jednu z důležitých kapel latinské undergroundové hudební scény, dráždivý styl Electro Psychedelic Afro-Cumbia Funk vzniklý předefinováním tradiční cumbie a son de palenque.

 

Festival Colours of Ostrava nabídne čtyři dny plné koncertů hvězd světové i domácí hudby, divadel, diskusí, workshopů, filmů i výtvarných aktivit. K již dříve potvrzeným zahraničním jménům patří Björk, Kasabian, Rudimental, St. Vincent, Mika, Caribou, Clean Bandit, José González, The Cinematic Orchestra, Rodrigo y Gabriela, Swans, Klangkarussell, Other Lives, Dillon, Roni Size & Reprazent, Owen Pallett, Sly & Robbie Meet Nils Petter Molvaer, William Fitzsimmons, Faiz Ali Faiz, Avishai Cohen’s New York Division, Black Strobe, Electro Deluxe, Oscar And The Wolf, Choir of Young Believers, Heymoonshaker, The Dumplings, John J Presley, The Mispers, Bazzookas, CoCo & The Butterfields, Nicolas Pellerin et les Grands Hurleurs, Abavuki, The Crooked Fiddle Band a NO Blues.

Od 1. dubna jsou k dostání čtyřdenní vstupenky za 2 190 korun. V prodeji jsou také nově jednodenní vstupenky a rezervovat je možné i ubytování v kempu u areálu, parkování u areálu a parkování u kempu.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.