Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Blíží se finále prvního ročníku pěvecké soutěže Talent Ostrava 2015

Blíží se finále prvního ročníku pěvecké soutěže Talent Ostrava 2015

9.5.2015 00:00 Hudba

Pop Academy a Centrum kultury a vzdělávání Moravská Ostrava připravili první ročník pěvecké soutěže Talent Ostrava 2015. Finále bude veřejně přístupné a bude se konat 15. května v kulturním centru Cooltour.

Zvětšit obrázek

Účastníci prvního ročníku soutěže Talent Ostrava 2015.
Foto: Pop Academy

„Ostrava má obrovský pěvecký potenciál. Řada slavných a hlavně kvalitních umělců pochází z našeho města. Ovšem každý nemá odvahu či potřebu se veřejně vystavovat v pěveckých soutěžích typu Superstar. Proto se snažíme talentovaným dětem a mladým lidem nabídnout možnost prezentovat se před širokým publikem a současně si poměřit síly se svými vrstevníky. Věřím, že soutěž přináší více kultury do centra města nejen pro samotné soutěžící, ale pro všechny, kteří se zajímají o populární hudbu,” uvedla umělecká ředitelka Pop Academy a předsedkyně poroty Táňa Wajs.

Do soutěže se přihlásilo bezmála 180 zpěváků. Všichni se o postup do finále utkali v předkole, kde zazpívali jednu skladbu bez hudebního doprovodu a poté si vyslechli verdikt poroty, která se také snažila poradit a doporučit písničku pro finálový večer. „Nakonec bylo vybráno 38 postupujících, kteří zazpívají na veřejném finále a budou bojovat nejen o vítězství v jednotlivých kategoriích, ale také o cenu absolutního vítěze, cenu publika a zvláštní cenu předsedkyně poroty,“ dodala Táňa Wajs.

Veřejné finále proběhne 15. května v Cooltouru od 17 hodin. Finalisté zde zazpívají libovolnou píseň s hudebním doprovodem. Cenu pro absolutního vítěze věnoval mladý ostravský sochař Jan Šnéberger.

(Tisková zpráva)

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.