Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Atd. Popište své zážitky z Janáčkova máje a vyhrajte exkurzi do Dlouhých Strání

Popište své zážitky z Janáčkova máje a vyhrajte exkurzi do Dlouhých Strání

24.5.2015 00:00 Atd.

Návštěvníci hudebního festivalu Janáčkův máj, který začal v neděli v Ostravě, se mohou zúčastnit publicistické soutěže, jejíž vítěz vyhraje exkurzi do běžně nepřístupných zákoutí vodní přečerpávací elektrárny Dlouhé Stráně. Soutěž vyhlásili pořadatelé festivalu spolu s generálním partnerem přehlídky, kterým je Skupina ČEZ.

Zvětšit obrázek

Přečerpávací elektrárna Dlouhé Stráně v Jeseníkách.
Foto: Archiv

Soutěž nese název Dobré zprávy se skupinou ČEZ. „Mnozí z nás si oprávněně stěžují, že všude čteme nebo slyšíme jen samé negativní zprávy. Pojďme společně udělat něco pro to, abychom mohli sdílet také pozitivní informace. Věřím, že koncerty Janáčkova máje nabídnou nespočet zážitků, o které bychom se mohli podělit,“ vyzývá návštěvníky ředitel festivalu Jaromír Javůrek.

Zážitky z libovolného koncertu, ať už se bude jednat o jedinou větu, zamyšlení či náročnější literární útvar, které mohou vystihovat také mimohudební atmosféru přehlídky, mohou lidé posílat do poloviny června na e-mailovou adresu zazitky-janackuvmaj@seznam.cz.

Hlavní výhrou je rodinný výlet na vodní přečerpávací elektrárnu Dlouhé stráně, která byla vyhlášena jako jeden z divů Česka. „Vítěz se podívá také do míst, které jsou pro běžné návštěvníky nedostupné. Kromě hlavní ceny odmění pořadatelé i další vylosované autory pozitivních zpráv,“ uvedl mluvčí Skupiny ČEZ Vladislav Sobol.

 

Přečtěte si více z rubriky "Atd.", nebo přejděte na úvodní stranu.